Mijlocaşul lui Bayern Munchen, Arjen Robben a fost desemnat sportivul anului în Olanda



017 декабря 2014
Foto: statsbomb.com

Arjen Robben a fost desemnat sportivul anului în Olanda. Mijlocaşul lui Bayern Munchen a devenit  primul fotbalist care ia acest premiu în ultimii 27 de ani. 

Arjen Robben are parte de un an de vis. Olandezul a câştigat titlul şi Cupa în Germania, iar la Campionatul Mondial din Brazilia a cucerit medaliile de bronz cu selecţionata Olandei. Pentru aceste merite, Arjen Robben a fost numit cel mai bun sportiv din "Ţara Lalelelor".

Totodată, mijlocaşul lui Bayern Munchen a devenit primul fotbalist care ia premiul în ultimii 27 de ani în Olanda. Precedentul care reuşise această performanţă a fost Ruud Gullit, în 1987, acelaşi an în care fostul star al lui AC Milan a primit şi Balonul de Aur.

Arjen Robben a debutat în fotbalul profesionist în 1999, la formaţia Groningen, iar trei ani mai târziu a fost transferat la PSV, pentru 4.3 milioane de euro.

În 2004 a urmat un transfer de senzaţie la Chelsea Londra, pentru 18 milioane de euro, iar trei sezoane mai târziu a ajuns la Real Madrid, contra 36 de milioane de euro.

Din 2009 evoluează la Bayern Munchen, echipă care l-a transferat pe olandez cu 24 de milioane de euro.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑