Consecințele rublei se simt și în buzunarul fotbaliștilor. Mai mulți șefi de club reduc bugetele



017 декабря 2014
Foto: ziare.com

Stranierii din Campionatul Rusiei ar putea suferi din cauza deprecierii rublei. Potrivit presei, mai mulţi şefi de club vor reduce bugetelele din cauza deprecierii valutei naţionale.

Dacă în 2012 Zenit cheltuia pentru salariul anual al lui Hulk 244 de milioane de ruble, acum conducerea trebuie sa plătească de două ori mai mult.

Brazilianul Hulk a fost transferat la Zenit Sankt-Petersburg în urmă cu doi ani. Dacă în 2012, salariul anual oferit brazilianului era de 244 de milioane de ruble, acum, după criza valutară din Rusia, suma ajunge la 457 de milioane de ruble.

Şi Federaţia de Fotbal din Rusia are de suferit. Selecţionerul Rusiei, Fabio Capello are un salariu anual de 8,8 milioane de euro.

Dacă în iunie această suma echivala cu circa 400 de milioane de ruble, atunci în decembrie, salariul lui Capello aproape s-a dublat din cauza deprecierii rublei, ajungând la 750 de milioane de ruble.

Chiar dacă unii dintre şefii de club din Rusia au anunţat că vor reduce bugetele, agentul FIFA din Moldova, Leonid Istrati susţine că jucătorii moldoveni care evoluează în Rusia nu vor avea salarii micşorate.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑