Starea financiară de la Rapid, deloc optimistă. Moraru: "Dacă datoriile cresc la fel de repede, nu mai pot evita un viitor neplăcut"



018 августа 2014

 

**VIDEO** Starea financiară de la Rapid, deloc optimistă. Moraru:

Problemele de la Rapid sunt departe de a fi rezolvate, însă acționarul majoritar Valerii Moraru vrea să urgenteze intrarea în normalitate și a prezentat, luni, o parte din inițiativele pe care le are pentru bunăstarea clubului pe care l-a preluat în urmă cu aproape o lună.

900.000 de euro reprezintă suma garantată prin planul de reorganizare pentru primul an, ca venituri din contracte de sponsorizare. Deocamdată, în club au intrat numai 30.000 de euro din acest total. Mai mult, grupul condus de familia Moraru a făcut o ofertă de 1 milion de euro pentru publicitate, cu 100.000 de euro mai mult decât în plan, dar administratorul judiciar a refuzat. În cele din urmă, luni s-a ajuns la un acord, dar pentru 300.000 de euro, mai puțin de o treime decât suma pentru care se discutase inițial.

"Știu că doamna Andronache ne-a acuzat că am avea niște supracheltuieli în afara planului de ionsolvență. Țin să o anunț că ar fi fost cheltuieli mult mai mari, dacă am fi ținut echipa la baa de pregătire din Mogoșoaia. Cu ce am făcut la Pro Rapid, am fi putut ține echipa cel mult 3 zile la Mogoșoaia. Cheltuielile ar fi fost mult prea mari.", a declarat Valerii Moraru, la conferința de presă de luni.

"După 7 luni de la aprobarea planului de reorganizare, s-a cheltuit 70% din bugetul aprobat prin acest plan. Practic, deficitul clubului a crescut cu 3,8 milioane de lei în doar 6 luni. Am mizat foarte mult pe clauza potrivit căreia plățile cu bani cash să fie legate de numirea în funcție a administratorului special. Nu vrem ca banii intrați în club să fie folosiți în scopuri ce nu sunt benefice clubului. Trebuie să fim foarte atenți cu veniturile, care au fost mai mici decât cheltuielile.", a spus și Violeta Moraru, soția acționarului majoritar de la Rapid.

"În acest moment îmi pot permite să evit un viitor neplăcut, dar dacă gestiunea continuă la fel și datoriile cresc la fel de repede, nu voi mai putea nici eu.", a adăugat Valerii Moraru.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑