UEFA a elogiat Steaua pe site-ul oficial, amintind de cucerirea CCE în mai 1986 după finala cu Barcelona



018 августа 2014

**VIDEO** UEFA a elogiat Steaua pe site-ul oficial, amintind de cucerirea CCE în mai 1986 după finala cu Barcelona

UEFA a început săptămâna play-off-urilor pentru grupele competițiilor europene desfășurate sub egida sa cu un videoclip în care amintește de momentele de glorie ale Stelei în Champions League și în precedentul format, Cupa Campionilor Eurpeni, unde a cucerit și trofeul.

Materialul video a deschis site-ul UEFA în prima parte a zilei și a amintit cele mai frumoase 5 momente ale "militarilor", începând cu triumful în fața Barcelonei din 1986, reușit cu ajutorul lui Helmuth Duckadam, care a apărat 4 lovituri de departajare.

"Cele mai frumoase 5 amintiri legate de Steaua din bogata istorie a clubului în Cupa Campionilor.", a fost textul care a însoțit videoclipul în care gruparea "militară" este recunoscută drept cea mai puternică echipă din România și care a fost postat chiar în preziua meciului tur cu Ludogorets Razgrad, din play-off-ul pentru accederea în grupele UEFA Champions League, care va fi transmis ÎN DIRECT pe Digi Sport 1, marți, de la ora 21:45.

CLICK AICI PENTRU VIDEO CU CELE 5 MOMENTE MEMORABILE ALE STELEI ÎN CHAMPIONS LEAGUE

1. 7 mai 1986 - Triumful din Cupa Campionilor Europeni este cap de afiș în materialul video al celor de la UEFA, care amintesc de performanța remarcabilă a lui Hlemuth Duckadam, actualul președinte de imagine al roș-albaștrilor, care a apărat 4 penalty-uri la rând în finala contra Barcelonei.

2. 24 mai 1989 - Trei ani mai târziu, Steaua a ajuns din nou în finala CCE. De această dată, însă, a dat peste cea mai puternică echipă a momentului, care e considerată și drept una dintre cele mai mari ale tuturor timpurilor: AC Milan-ul lui Van Basten, Gullit și Rijkaard, antrenat pe atunci de Arrigo Sacchi. Italienii au câștigat cu 4-0, cu câte o dublă reușită de Ruud Gullit (18, 39) și de Marco Van Basten (27, 47).

3. 7 decembrie 1994 - Prima victorie a Stelei în noul format al competiției, UEFA Champions League, a fost înregistrată pe terenul croaților de la Hajduk Split, scor 4-1.

4. 13 septembrie 1995 - Steaua câștiga în Ghencea în fața lui Glasgow Rangers. Singurul gol în victoria cu 1-0 era semnat de Daniel Prodan cu o execuție unică: voleu cu stângul, de la 17 metri, dintr-o ușoară întoarcere, după o centrare direct din corner.

5. 13 septembrie 2006 - Primul meci al unei echipe românești în cel mai nou format al UCL a fost jucat de Steaua, calificată după 10 ani în grupele celei mai puternice competiții inter-cluburi. Roș-albaștrii au câștigat cu 4-1 pe terenul lui Dinamo Kiev, iar acela a fost și ultimul succes stelist în Champions League. Unul dintre protagoniștii acelei partide a fost actualul secund al campioanei României, Nicolae Dică. De atunci, Steaua a adunat 23 de meciuri fără victorie în grupele UCL, stabilind recordul competiției în această privință.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑