Un festival dedicat fotbalului va avea loc în Moldova



019 декабря 2014
Ambasada Marii Britanii la Chişinău, în colaborare cu Federaţia Moldovenească de Fotbal, vor organiza, în perioada 19-22 decembrie, în Republica Moldova, un festival dedicat sportului-rege, sub genericul „Football Remembers”. Manifestările fac parte din proiectul „Fotbalul - ambasadorul păcii”. Programul va începe pe 19 decembrie, la Vadul lui Vodă, la Centrul de Pregătire al Selecționatelor Moldovei, unde va avea loc un seminar pentru instructori, antrenori și educatori. Pe parcursul acestui colocviu se vor aborda tematici diverse, cum ar fi Istoria fotbalului britanic sau Christmas Truce.

Pe 20 decembrie, la Arena Futsal de la Ciorescu, patru echipe formate din fete cu vârsta de până la 14 ani, din Nimoreni, Drăsliceni, Cioburciu și Congaz vor evolua într-o competiție piramidală.

Pe 21 decembrie, caravana Christmas Truce va ajunge la Tiraspol, unde la Complexul Sheriff va avea loc un turneu patrulater rezervat băieților cu vârsta de până la 12 ani. Echipele participante vor veni de la cluburile Zimbru, Buiucani, Sheriff și Congaz.

Ultima zi a acestui proiect este 22 decembrie, când toate cele opt echipe se vor reuni la Ciorescu, la Futsal Arena. Echipele vor fi mixte.

Toate partidele vor avea o durată de două reprize a câte opt minute fiecare, iar jocurile de fotbal vor începe la ora 12.00, în toate cele trei zile.

Proiectul este inițiat de Ambasada Marii Britanii la Chișinău cu scopul de a marca astfel celebrarea a 100 de ani de la Christmas Truce. În anul 1914, când primul Război Mondial izbucnise, în preajma Crăciunului, pe frontul de vest, soldații britanici și germani au lăsat armele deoparte și au petrecut sărbătorile creștine împreună. De asemenea, au avut loc meciuri de fotbal care s-au disputat pe teritoriul neutru dintre tranșee.
Источник – Moldova 1


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑