Concurență aprigă! O țară și-a confirmat intenția de a fi organizatoare a Jocurilor Olimpice din 2024



019 декабря 2014
Foto: sportsbusiness.ro

După ce Germania şi Statele Unite ale Americii şi-au anunţat intenţia de a organiza Jocurile Olimpice de vară din 2024, Italia a mai confirmat încă o dată că vrea să fie organizatoarea acestei competiţii. Roma va fi oraşul care va găzdui acest eveniment sportiv de amploare.

Până vor fi depuse oficial actele la CIO, comitetul organizatoric al acestei ţări a avut o întrevedere, la Vatican, cu Papa Francisc. Suveranul Pontif susţine iniţiativa oficialilor Romei

"Mult succes Romei, după ce s-a înscris în cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2024. Îmi pare rău că nu voi putea asista la acest eveniment care va avea loc la CIO. Dumnezeu să vă bine cuvânteze pe voi şi familiile voastre. Să nu uitaţi să vă rugaţi şi pentru mine. Crăciun Fericit tuturor!", a spus Papa Francisc.

Presa din peninsulă a notat că reprezentaţii Comitetului Olimpic Italian au introdus în proiectul pentru competiţia din 2024 Vaticanul. Chiar dacă este un stat aparte, Piaţa Sfântul Petru se află în apropiere de Roma, iar organizatorii vor ca proba de tir cu arcul să se dispute în această zonă.

Capitala Italiei a mai fost gazda Jocurilor Olimpice de vară din 1960. La competiţia de atunci au participat 5.338 de sportivi din 83 de ţări.

Ţara gazdă a Olimpiadei din 2024 va fi desemnată în anul 2017, după votul Comitetului Internaţional Olimpic.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑