Premiera in Moldova. A fost organizat campionatul Europei la proba taekwondo, intre paralimpici. VIDEO



020 апреля 2015

O noua fila din istoria sportului s-a scris astazi la Chisinau. Pentru prima data a fost organizat campionatul Europei in proba taekwondo, intre paralimpici. Aceasta a fost a patra editie, insa doar de acum castigatorii au obtinut primele puncte care le vor permite participarea la Jocurile Olimpice.

 

Dupa o evolutie excelenta in acest weekend, la turneul G-1 la taekwondo desfasurat la Chisinau, unde Moldova a cucerit 8 medalii dintre care 3 de aur, show-ul luptatorilor a continuat cu evolutia paralimpicilor. Un numar record, 89 de participanti din 15 tari s-au adunat la cea de-a patra editie a campionatului european la para-taekwondo.

 


Alexandr SHLIUCHKOV, PRESEDINTELE FORULUI EUROPEAN DE PARA-TAEKWONDO: “A fost important de a se petrece acest turneu la un nivel bun si desigur a fost luata decizia de a avea loc competitia aici. De ce anume la un nivel bun, pentru ca vin persoane cu posibilitati reduse. ”


Igor IUZIFOVICI, PRESEDINTE FEDERATIA DE TAEKWONDO WTF, MOLDOVA: “In istorie de obicei raman medaliile, dar nu turneele, dar faptul ca anume tarii noastre i-a fost incredintat organizarea acestei competitii inseamna ceva. Anume acest turneu este primul pas catre Olimpiada de la Tokyo. ”

 


In acest an a fost acceptat acest gen de sport in lumea olimpica, iar in 2020 la Olimpiada de la Tokio vor putea participa si paralimpicii. Impresionat de organizarea acestui turneu pentru paralimpici a fost si Ministrul Tineretului si sportului, Serghei Afanasenco. Mai ales ca de ani buni este si el in scaun cu rotile.

 


Serghei AFANASENCO, MINISTRUL TINERETULUI SI SPORTULUI: “Daca cineva imi spunea in 2008 ca in Moldova vor fi turnee pentru paralimpici la taekwondo, nicicum nu aveam sa cred. Anume datorita acestor turnee, oamenii cu posibilitati reduse, devin persoane cu posibilitati enorme. ”

 


In premiera si echipa Moldovei a avut un participant. A debutat in acest gen de sport, Grigore Stratenco.


Grigore STRATENCO, SPORTIV PARA-TAEKWONDO: “E prima lupta pentru mine, e un inceput pentru mine, mi-a dat un plus, un imbold ca sa ma antrenez mai departe. E ceva super pentru noi pentru persoanele cu dizabilitati. Speram ca in viitor nu o sa fiu numai eu o singura persoana, o sa fim mai multi.“

 


Valentin KONEV, PRESEDINTE FEDERATIA DE PARA-TAEKWONDO, MOLDOVA: “ Acum strangem o echipa, ne antrenam. Vom vedea cum va merge. ”


Sursa: protv.md
Citeste mai multe despre: taekwondo, paralimpici, paralimpici,
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑