Viitorul adversar al Sheriff-ului, clubul de fotbal Rijeka are o istorie bogată în trei campionate diferite



021 августа 2014

 

Viitorul adversar al Sheriff-ului, clubul de fotbal Rijeka are o istorie bogată în trei campionate diferite, cel al Italiei, al Iugoslaviei şi al Croaţiei. Chiar dacă nu a reuşit să câştige niciunul dintre ele, Rijeka se poate lăuda cu cinci trofee obţinute, dar şi o victorie în faţa lui Real Madrid.

Clubul de fotbal din Rijeka a fost fondat sub numele Unione Sportiva Fiumana în 1926, pe când localitatea de pe malul Mării Adriatice aparţinea Italiei. Cea mai mare performanţă a echipei a fost clasarea pe locul patru în Serie C.

După cel de-al Doilea Război Mondial, oraşul Rijeka a revenit Iugoslaviei, iar în 1954 echipa şi-a schimbat denumirea în cea actuală. Cea mai mare realizare în fotbalul iugoslav, Rijeka a obţinut-o în anii 1978 şi 1979, când a câştigat două Cupe consecutive ale acestei ţări. De la independenţa Croaţiei, Rijeka a câştigat Cupa de trei ori, fără să obţină vreun titlu.

Cel mai mare succes european a fost reuşit în anii 80 ai secolului trecut, când Rijeka a remizat, scor 0-0, cu Juventus, în sferturile Cupei Cupelor şi a învins Real Madrid cu 3-1, într-un meci din Cupa UEFA.

Cel mai cunoscut jucător al formaţiei croate este fostul căpitan al Sheriff-ului, Miral Samardzic. Slovenul a jucat la gruparea din Tiraspol din 2010 şi până în acest an şi a purtat banderola de căpitan de la retragerea lui Vaja Tarhnişvili, în 2012.

Antrenorul echipei este Matjaz Kek care a fost selecţionerul Sloveniei între anii 2007-2011. Sub comanda sa, naţionala acestei ţări a învins Rusia în play-off-ul preliminariilor şi s-a calificat la Mondialul din Africa de Sud, unde nu a putut trece de faza grupelor.

Sezonul trecut, Rijeka s-a clasat pe locul doi în campionat, la 11 puncte în spatele campioanei Dinamo Zagreb, iar în sezonul actual a obţinut cinci victorii în cinci meciuri din campionat.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑