Ghinion pentru vicecampionul mondial la schi, Aksel Lund Svindal, în ajunul noului sezon de schi



021 октября 2014

 

Ghinion pentru vicecampionul mondial la schi, Aksel Lund Svindal. Sportivul de 31 de ani s-a accidentat la picior cu o săptămână înainte de startul noului sezon, în timp ce juca fotbal cu prietenii săi.

La finele unui antrenament Aksel Lund Svindal s-a distrat cu prietenii jucând fotbal. La un moment dat el a simţit că i-a trosnit ceva la picior stâng. După câteva investigaţii, norvegianul a aflat că a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile. Svindal a fost operat în Elveţia şi are şanse mari să rateze întreg sezonul.

"Va fi dificil să mă recuperez, dar nu imposibil. Am încredere în experţi, care mi-au spus că este posibil să revin pe pârtie în timpul apropiat", a zis vicecampionul mondial la schi Aksel Lund Svindal.

Campionul olimpic şi coechipierul său,  Kjetil Jansrud a rămas şocat după ce a aflat situaţia în care se află Svindal.

"Îmi este frică pentru el, pentru că accidentarea ar putea recidiva în timpul Cupei Mondiale. Ar putea avea probleme mari. Ca de exemplu o ruptură a ligamentelor încrucişate", a spus campionul olimpic la schi Kjetil Jansurd.

Nu este pentru prima dată când Aksel Lund Svindal suferă o accidentare înaintea sezonului competiţional. În 2007, el nu a participat în circuitul mondial după o căzătură groaznică pe pârtie. Schiorul din Norvegia are în palmares cinci titluri mondiale şi un titlu olimpic, cucerit la Olimpiada din 2010, de la Vancouver, unde a mai câştigat de asemenea şi o medalie de argint şi una de bronz.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑