Oraşele Madrid şi Las Vegas ar putea avea circuite care vor găzdui curse de Formula 1



021 октября 2014

 

Calendarul Formulei 1 s-ar mai putea îmbogăţi cu două curse stradale. Autorităţile oraşelor Madrid şi Las Vegas lucrează la dezvoltarea unor asemenea circuite care să găzduiască curse de Formula 1 în viitorul apropiat. Bernie Ecclestone are proiectele pe masă şi le analizează.

Calendarul Formulei 1 s-ar putea extinde cu alte două circuite stradale în următorii ani.

Pe lângă debutul Marelui Premiu al Europei de la Baku în 2016, Madrid este interesată să construiască un alt circuit stradal. Potrivit presei iberice proiectul este avansat, iar Bernie Ecclestone a primit deja un plan de afaceri şi o garanţie bancară în acest sens. În prezent nu este clar dacă circuitul stradal de la Madrid ar putea găzdui Marele Premiu al Spaniei în locul Barcelonei, al cărui contract expiră în 2016.

Între timp, un alt grup de investitori negociază cu Ecclestone realizarea unui circuit stradal în Las Vegas. Organizatorii au stabilit deja configuraţia traseului, iar aceasta a fost văzută şi de Hermann Tilke, arhitectul german care se ocupă de toate noile circuite din calendar.

Mai mult, circuitul Moscova Raceway din Rusia a primit în această săptămână licenţa Federaţiei Internaţionale de Automobilism de gradul 1, ceea ce înseamnă că poate găzdui inclusiv curse de Formula 1. Circuitul este puţin probabil să fie inclus în calendarul Formulei 1, întrucât Rusia are deja un circuit la Soci.

În cazul în care Madrid şi Las Vegas vor primi dreptul de a găzdui Marele Circ, calendarul competiţional va creşte la peste 20 de curse.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑