Ghinion pentru vicecampionul mondial la schi, Aksel Lund Svindal, în ajunul noului sezon



022 октября 2014

 

Ghinion pentru vicecampionul mondial la schi, Aksel Lund Svindal. Sportivul de 31 de ani s-a accidentat la picior cu o săptămână înainte de startul noului sezon, în timp ce juca fotbal cu prietenii săi.

La finele unui antrenament Aksel Lund Svindal s-a distrat cu prietenii jucând fotbal. La un moment dat el a simţit că i-a trosnit ceva la picior stâng. După câteva investigaţii, norvegianul a aflat că a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile. Svindal a fost operat în Elveţia şi are şanse mari să rateze întreg sezonul.

"Va fi dificil să mă recuperez, dar nu imposibil. Am încredere în experţi, care mi-au spus că este posibil să revin pe pârtie în timpul apropiat", a zis vicecampionul mondial la schi Aksel Lund Svindal.

Campionul olimpic şi coechipierul său,  Kjetil Jansrud a rămas şocat după ce a aflat situaţia în care se află Svindal.

"Îmi este frică pentru el, pentru că accidentarea ar putea recidiva în timpul Cupei Mondiale. Ar putea avea probleme mari. Ca de exemplu o ruptură a ligamentelor încrucişate", a spus campionul olimpic la schi Kjetil Jansurd.

Nu este pentru prima dată când Aksel Lund Svindal suferă o accidentare înaintea sezonului competiţional. În 2007, el nu a participat în circuitul mondial după o căzătură groaznică pe pârtie. Schiorul din Norvegia are în palmares cinci titluri mondiale şi un titlu olimpic, cucerit la Olimpiada din 2010, de la Vancouver, unde a mai câştigat de asemenea şi o medalie de argint şi una de bronz.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑