Nationala feminina de handbal a Norvegiei, noua campioana europeana. Nordicile au invins Spania in finala



022 декабря 2014

Nationala feminina de handbal a Norvegiei a este noua campioana europeana. Nordicile au invins Spania aseara in finala cu scorul de 28 la 25. Astfel Norvegia si-a trecut in palmares al saselea sau titlu continental.


In finala Campionatului European de handbal feminin de la Budapesta, Spania a inceput mai bine si dupa un start echilibrat a preluat conducerea. Ibericile au avut parte de 5 goluri consecutive, intorcand de la 3 la 2 la 3 la 7. Apoi Spania a avut chiar si un avans maxim de cinci goluri pe tabela, scor 10 la 5, dar Norvegia s-a apropiat inainte de pauza mare la doua puncte, scor 12 la 10.

 

Dupa pauza Norvegia a egalat rapid la 12, iar apoi a trecut in avantaj, la 16-15. Nu a mai fost cale de intoarcere, scandivalele s-au desprins apoi la doua goluri si au avut si 4 goluri avantaj. Insa cu cinci minute inainte de final, meciul a capatat accente de dramatism, cand Spania s-a apropiat la doar un gol diferenta, scor 26 la 25. Totusi Norvegia a gestionat foarte bine ultimele minute, a mai marcat de doua ori si si-a adjudecat medaliile de aur ale Campionatului European.

 

Astfel, Norvegia si-a trecut in palmares al 6-lea sau titlu european, fiind pe podium la toate editiile, cu exceptia campionatului din 2000.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: handbal feminin, norvegia, campioana,
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑