Norvegia a cucerit aurul la Campionatul Europei la handbal feminin



022 декабря 2014

 

Norvegia este noua campioană a Europei la handbal feminin! Echipa scandinavă s-a impus în finala de la Budapesta în faţa reprezentativei Spaniei cu scorul de 28-25. Medaliile de bronz au revenit naţionalei Suediei.

Formaţia iberică a condus cu 7-3, după ce a marcat cinci puncte consecutive, iar la pauză avea un avantaj de două goluri, scor 12-10. Norvegiencele şi-au revenit în repriza secundă şi au restabilit egalitatea pe tabelă, apoi au trecut în avantaj şi s-au desprins, 20-18.

Spania a restabilit echilibrul, 20-20, dar a urmat o nouă serie de patru goluri consecutive înscrise nordice, care conduceau cu 24-20 în minutul 48. Ibericele s-au apropiat la un singur punct în minutul 55, dar scorul final a fost stabilit de elevele Thorirei Hergeirsson. Norvegia s-a impus cu 28-25 şi a cucerit pentru a şasea oară titlul european.

Spania rămâne fără trofeu la competiţia continentală, pierzând pentru a doua oară finala după ce în 2008 a fost învinsă tot de Norvegia. În finala mică, Suedia a învins Muntenegru cu scorul de 25-23.

Cea mai bună marcatoare a competiţiei a fost suedeza Isabel Gullden, cu 58 de reuşite, în opt meciuri.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑