Dramatism în Supercupa Italiei. Cinci dintre ultimele şase lovituri de departajare au fost ratate



022 декабря 2014

 

**VIDEO** Dramatism în Supercupa Italiei. Cinci dintre ultimele şase lovituri de departajare au fost ratate

Napoli şi-a luat revanşa în faţa lui Juventus pentru înfrângerea din 2012 şi a cucerit pentru a doua oară în istoria sa Supercupa Italiei. Precedentul succes fusese reuşit tot în faţa bianconerilor, în 1990, atunci când echipa condusă de Maradona se impunea în faţa torinezilor cu 5-1.

De această dată, formaţia din sudul Italiei nu a mai reuşit o victorie la fel de uşoară. Napoletanii au fost nevoiţi să treacă prin emoţiile loviturilor de departajare pentru a pune mâna pe trofeul aşteptat de aproape un sfert de secol.

Dramatismul a atins cote înalte la penalty-uri, acolo unde Napoli a avut în cele din urmă câştig de cauză cu 6-5. Marele ghinionist poate fi considerat portarul torinezilor, Gianluigi Buffon, care, deşi a apărat de trei ori în faţa jucătorilor lui Rafa Benitez, a părăsit terenul învins.

În total, şapte jucători ai celor două echipe au ratat de la punctul cu var - patru de la Juventus şi trei de la Napoli. Tensiunea momentului şi-a spus cuvântul în final, cinci dintre ultimele şase penalty-uri fiind ratate.

După ce Jorginho şi Tevez, acesta din urmă autorul unei duble în cele 120 de minute de joc, au irosit primele lovituri de la 11 metri, ambele echipe au transformat până la scorul de 5-5. Juventus a avut de două ori şansa de a închide meciul, după ce Buffon a apărat execuţiile lui Mertens şi Callejon, însă Chiellini şi Pereyra au tras lamentabil, iar napoletanii au profitat de prima ocazie de care au beneficiat pentru a câştiga.

Koulibaly, unul dintre cei mai slabi oameni ai lui Napoli, a transformat pentru 6-5, apoi Rafael a respins şutul lui Padoin, aducând astfel trofeul grupării de lângă Vezuviu.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑