CUPA Moldovei: Dacia vs. Sheriff. Profeţia preşedintelui Federaţiei de Fotbal



023 мая 2015
Foto: radiochisinau.md

Finala Cupei Moldovei reprezintă nu doar ultimul meci al sezonului, dar şi o partidă aşteptată de mii de microbişti din ţară. În ultimul act al competiţiei se întâlnesc Sheriff şi Dacia.

Cele două formaţii s-au întâlnit în Cupa Moldovei de patru ori, dintre care de două ori în finală. Tiraspolenii s-au impus în ambele finale, Dacia a câştigat un meci din sferturile de finală, iar o partidă s-a încheiat la egalitate, în perioada când se jucau meciuri tur-retur.

În toate cele trei competiţii oficiale: Divizia Naţională, Cupa şi Supercupa Moldovei, Dacia şi Sheriff s-au întâlnit de 49 de ori. Sheriff a câştigat de 31 de ori, iar 3 victorii au fost obţinute de lupii galbeni, în timp ce 19 meciuri s-au terminat la egalitate. Sheriff a marcat în poarta Daciei 67 de goluri, iar "galben-albaştrii" au înscris de 18 de ori.

În acest sezon, marele rivale s-au întâlnit de trei ori în campionat. Primele două meciuri s-au încheiat cu victoria Daciei, iar în ultima partidă scorul a fost 0-0.

Preşedintele FMF Pavel Cebanu consideră că cele două echipe ar putea fi mai puţin motivate să câştige finala, deoarece au asigurate deja biletele pentru preliminariile Ligii Europei.

"Nu ştiu ce rol are Cupa Moldovei pentru ei. Desigur dacă de finala Cupei Moldovei depindea participarea lor în Liga Europei, atunci era şi mai interesant. Acum depinde ce îşi doreşte clubul, palmares sau altceva. Desigur că nu vor intra în teren ca să piardă şi vor lupta. Sperăm că va fi multă lume în tribune", a spus preşedintele FMF

Ultimul meci al sezonului, finala Cupei Moldovei, dintre Sheriff şi Dacia, se va juca duminică, pe stadionul Zimbru din Capitală, de la 19:00. Partida va fi arbitrată de o brigadă de arbitri din Austria, condusă de  Oliver Drachta.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑