Repetiţia generală de securitate de pe Stade de France A EŞUAT



023 мая 2016
Foto: gazzettaworld.com
Îngrijorare la Paris, unde finala Cupei Franţei, disputată pe Stade de France, a fost marcată de numeroase incidente în tribune. Din punctul de vedere al măsurilor de securitate, meciul disputat între PSG şi Olympique Marseille a fost "o repetiţie generală" înaintea Euro 2016.
În acest scop, dispozitivul de securitate a fost mărit cu 1.000 de poliţişti. Ceea ce nu i-a împiedicat pe fani să intre pe cel mai mare stadion francez cu sticle, fumigene şi ţevi din PVC, potrivit Digi24.ro.
Primele probleme au apărut în afara stadionului, unde au fost amplasate două cordoane de securitate, scrie presa franceză. Pentru a controla mai bine intrarea suporterilor, s-a luat decizia deschiderii a doar 4 din cele peste 20 de porţi. Iar acest lucru a generat aglomerări uriaşe. Pare să fie motivul pentru care agenţii de securitate - poliţişti şi angajaţi ai unei firme private - au permis intrarea a numeroşi suporteri "înarmaţi".
În timpul meciului, în tribune au fost aprinse fumigene - a căror introducere pe stadion era interzisă - şi au apărut chiar şi câteva focare de incendii. Fanii au aruncat unii în alţii cu sticle şi obiecte contondente pe care, de asemenea, nu aveau voie să le aibă asupra lor. Poliţiştii au făcut 30 de arestări şi au folosit în câteva ocazii gazele lacrimogene.
După ce cei 80.000 de spectatori au părăsit stadionul, sub scaune au fost găsite căşti de motociclişti, sticle sparte şi ţevi din PVC.
Într-o şedinţă cu conducerea Federaţiei Franceze de Fotbal şi cu reprezentanţii UEFA, ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a promis că "disfuncţionalităţile constatate vor fi corectate fără întârziere". Oficialul a garantat că, în timpul Euro 2016 va fi asigurată fluiditatea intrării suporterilor pe stadioane. El spune şi că toate controalele făcute de societățile de securitate private vor fi eficiente.
Euro 2016 debutează pe 10 iunie cu partida Franţa – România. Biroul poliției criminale federale germane a avertizat, în urmă cu câteva zile, că meciul de deschidere al Campionatului European şi finala de pe 10 iulie, care se vor disputa ambele pe Stade de France, ar putea fi vizate de teroriști islamiști.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑