Polina Idjilova, voleibalista din Moldova care a devenit campioană a Franţei cu formaţia Saint-Raphael



023 июня 2016
Foto: Polina Idjilova // PUBLIKA.MD
Polina Idjilova a reuşit în acest an o performanţă la care mulţi sportivi visează toată viaţa. Voleibalista din Moldova a devenit campioană a Franţei cu formaţia Saint-Raphael. Idjilova şi echipa sa au uimit toată lumea sportului din Franța când au reuşit să detroneze gruparea Cannes, campioana ultimilor 18 ani.
"Toţi erau foarte fericiţi, am început am plânge de fericire. Au fost nişte emoţii de care nici până acum nu pot vorbi fără zâmbet pe buze. În vestiar am organizat o adevărată sărbătoare. Am ajuns îmbrăcate în duş, am băgat şi antrenoul sub apă. Am stropit cu șampanie peste tot", a spus voleibalista.
Povestea frumoasă a sportivei noastre a început în 2011, atunci când a plecat la studii în Franţa. De atunci, timp de aproape 4 ani, a evoluat la echipa a doua a celebrului club de volei Cannes.
Anul trecut, ea a semnat cu formaţia Saint-Raphael, echipă care a rămas cu mult noroc în prima ligă valorică a Franţei la finele sezonului precedent, cel din 2014-2015.
"Anul trecut echipa s-a clasat pe ultimul loc în campionat şi trebuia să retrogradeze. Din motive financiare mai multe echipe nu au putut promova şi Saint-Rapahel a continuat de nevoie în prima ligă. Obiectivul nostru era să ne clasăm pe locul 10 ca să rămânem în prima ligă. Am terminat sezonul regulat pe locul şapte, ne-am calificat în play-off, iar acolo au început toate minunile", a spus Polina Idjilova. 
Polina Idjilova are acum 23 de ani. Ea a devenit pasionată de volei încă de la o vârstă fragedă. Până a pleca peste hotare, a jucat la formaţia Speranţa Chişinău, dar a fost selectată şi în echipa națională.
"Zi de zi veneam la antrenamente. Lăsam totul baltă: excursiile şcolare şi alte distracţii. În prim-plan erau doar antrenamentele", a spus voleibalista. 
Pasiunea pentru volei a crescut an de an, iar în prezent sportul nu lipseşte nicio zi din viaţa ei. În vacanţe, pe timp de vară, ea reprezintă Moldova la diferite competiţii internaţionale la volei pe plajă. Mai mult, voleiul a devenit deja o sursă de existenţă pentru ea.
"Voleiul este ca un fel de serviciu pentru mine. Dacă lucrez mai mult, respectiv, câștig mai mulți bani, dacă nu, atunci cu siguranță că am mai puţin", a spus Idjilova. 
În sezonul următor, Polina Idjilova va participa cu echipa Saint-Raphael în Liga Campionilor, cea mai importantă competiţie inter-cluburi din Europa.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑