Sportivii moldoveni care au obţinut performanţe la competiţiile internaţionale vor primi burse lunare



023 июля 2014
foto: publika.md

Guvernul a aprobat modul de stabilire şi de plată a burselor lunare sportivilor de performanţă. Banii vor fi acordaţi sportivilor care au obţinut medalii sau rezultate deosebite pentru Republica Moldova la probele individuale sau pe echipe la Jocurile Olimpice, Paralimpice, campionate mondiale, europene (seniori, tineret) sau Universiada Mondială.

Bursele variază în funcţie de performanţele sportivilor. Astfel, deţinătorii medaliei de aur la Jocurile Olimpice şi Paralimpice vor primi o bursă lunară de 15.000 de lei. Medaliaţii cu argint la Jocurile Olimpice şi Paralimpice sau cu aur la Campionatul Mondial vor beneficia de 12.000 de lei lunar, iar pentru medalia de bronz la Jocurile Olimpice şi Paralimpice, de argint la Campionatul Mondial sau de aur la Campionatul European sportivii vor avea o bursă de 10 000 de lei.

Cea mai mică bursă, în valoare de 2 000 de lei, va fi oferită sportivilor care au participat la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice şi deţinătorilor locurilor doi şi trei la Campionatul Europei pentru juniori.

Bursele se vor acorda pe o perioadă de patru ani - medaliaţilor Jocurilor Olimpice şi Paralimpice, pe doi ani – medaliaţilor campionatelor mondiale şi europene (seniori), precum şi ai Universiadei Mondiale de Vară şi pe o perioadă de un an în cazul medaliaţilor campionatelor mondiale şi europene, care se desfăşoară anual şi studenţilor medaliaţi ai campionatelor internaţionale.

Dreptul la bursă se va stabili  în baza demersului federaţiei de profil, care va trebui să prezinte Ministerului Tineretului şi Sportului pahetul de documente corespunzătoare pentru stabilirea cuantumului şi a perioadei de achitare a bursei.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑