Sărbătoare la Barça. 18 ani de la prezentarea ca jucător a lui Luis Enrique



023 июля 2014

 

**VIDEO** Sărbătoare la Barça. 18 ani de la prezentarea ca jucător a lui Luis Enrique

Transferul lui Luis Enrique la FC Barcelona, ca jucător, a fost oficializat la 23 iulie 1996, chiar dacă jucătorul semnase încă de la 27 mai 1996. Antrenor al catalanilor era atunci Bobby Robson, asistat de Jose Mourinho.

Exact în ziua în care au oficializat transferul lui Mathieu (DETALII AICI), cei de la FC Barcelona mai au un motiv de sărbătoare. Exact în urmă cu 18 ani, actualul antrenor al catalanilor, Luis Enrique, era prezentat în fața reprezentanților mass-media, alături de Juan Antonio Pizzi, drept noii fotbaliști ai grupării blaugrana.

Deși Enrique semnase contractul încă de la 27 mai 1996, prezentarea a fost realizată cu o întârziere de două luni, în aceeași zi în care a fost ”rezolvat” și Pizzi.

Enrique, emoționat, a apărut la conferința de presă alături de președintele clubului, Josep Lluis Nunuez, precum și de antrenorul Bobby Robson, care îl avea atunci asistent pe Jose Mourinho.

”Vreau să joc cât mai bine și să fiu de ajutor pentru FC Barcelona, organizație care a avut încredere în mine, chiar dacă aici este o concurență acerbă”, a spus atunci Enrique, care era deja fost jucător al celor de la Sporting Gijon, precum și al lui Real Madrid.

În vârstă de 44 de ani, Luis Enrique a evoluat pentru gruparea blaugrana timp de opt ani, între 1996 și 2004, pentru ca în perioada 2008-2011 să se ocupe de echipa secundă a catalanilor.

Numele său a fost vehiculat și în vara anului trecut pentru preluarea echipei după retragerea lui Tito Vilanova, după ce tehnicianul a căpătat experiență în două sezoane ca principal în Serie A, pe banca celor de la AS Roma, pentru ca până la urmă să o preia pe Celta înaintea actualei ediții de campionat.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑