Ce planuri îşi face campionul olimpic Bradley Wiggins pentru următori patru ani



023 июля 2014
Foto: bbc.co.uk

Englezul Bradley Wiggins vrea să obţină aurul cu echipa sa la Jocurile Comunităţii de la Glasgow şi să ajungă într-un final la Jocurile Olimpice de la Rio. Pentru asta, fostul câştigător al Turului Franţei a renunţat la ciclismul de şosea şi a trecut la cel din sală.

După o perioadă mai lungă în care a ratat mai multe competiţii importante, printre care şi Turul Franţei din acest an, Bradley Wiggins vrea să revină în forţă la Jocurile Comunităţii. Acesta va reprezenta Anglia în proba de 4 000 de metri pe echipe şi vrea să convingă antrenorii britanici că anume englezii merită să reprezinte Marea Britanie la următoarele Jocuri Olimpice.

Competiţiile la ciclism vor începe joi, pe velodromul Chris Hoy, din oraşul Glasgow, unde vor avea loc toate concursurile din cadrul Jocurilor. Câştigătorul Turului Franţei din 2012 a declarat că i-a fost foarte greu să se reprofileze pentru o competiţie în sală.

Formatul Jocurilor Comunităţii este foarte asemănător cu cel al Jocurilor Olimpice. Acestea au loc o dată la patru ani, în acelaşi an cu Jocurile Olimpice de Iarnă, şi sunt destinate ţărilor care au făcut parte din fostul Imperiu Britanic.

În afara sporturilor olimpice, aceste Jocuri includ și sporturi specifice națiunilor care au fost, sau sunt, în continuare subordonate Coroanei, cum ar fi jocul "bowls" sau "netball".

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑