Moldova rămâne fără sportivi! Poloiştii din ţara noastră vor să plece peste hotare



023 сентября 2016

Poloiştii moldoveni vor să-şi construiască carierele sportive peste hotare şi nu au de gând să rămână în ţară din cauza lipsei condiţiilor de pregătire.

Sportivii susţin că nivelul campionatului naţional este unul slab, ceea ce nu le permite să progreseze.
Pentru a-și crea un viitor poloiştii preferă să plece în străinătate, iar una dintre destinaţiile preferate este România.

La cluburile de dincolo de Prut ei au toate condiţiile de antrenament și sunt înmatriculaţi la studii, unde beneficiază de burse lunare și cazare.

"În general perspectivele sunt joase. Cel mai înalt punct, unde poţi să ajungi în Republica Moldova - preliminariile Campionatului European. Apoi trebuie să pleci peste hotare. Sunt băieţi care joacă în România, în Kazahstan", a declarat poloistul Maxim Marfin

"Eu aş vrea să plec în Franţa. În fiecare săptămână sunt jocuri, la sfârşit dau cupă, de la 18 ani încep să plătească, îţi dă învăţătură, mâncare şi casă", a declarat poloistul Adrian Mihăluţă



Antrenorii recunosc că nu pot să-i ţină la echipele din țară pe cei mai buni sportivi, care în fiecare an merg la echipe de peste hotare.

În aceste zile la Chişinău se desfăşoară a 14-a ediţie a turneului internaţional în memoria antrenorului Alexandru Boltramovici.

La competiţie participă 6 echipe. Trei dintre ele reprezintă Republica Moldova, iar celelalte sunt din Ucraina, Belarus şi Bulgaria.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑