Campionatul Mondial din 2026 ar putea avea loc în unul din statele zonei CONCACAF



023 октября 2014

 

Campionatul Mondial din 2026 ar putea avea loc în unul din statele din zona CONCACAF. Oficialii Confederaţiei de fotbal solicită forului mondial ca turneul final de peste 12 ani să se desfăşoare în una din ţările de pe continentul nord-american.

Preşedintele CONCACAF, Jeffrey Webb a declarat că Mondialul din 2026 ar trebui să se desfăşoare în una din ţările din America de Nord, America Centrală și Caraibe.

Ultima dată un stat din zona CONCACAF a organizat un Mondial în 1994. Atunci, Statele Unite a găzduit cea mai importantă competiţie de fotbal din lume.

"Dacă ne uităm atent unde s-a desfăşurat Campionatul Mondial în ultima perioadă, vedem că ultima dată o ţară din zona CONCACAF a găzduit turneul final în 1994. Până în 2026 vedem că ţările din toate confederaţiile au primit dreptul de a găzdui Mondialul, cu excepţia CONCACAF. Cu siguranță, cred că e timpul ca anume confederaţia noastră are dreptul să organizeze Campionatul Mondial din 2026", a spus preşedintele CONCACAF, Jeffrey Webb.

Din 1998 şi până în 2022, FIFA a acordat dreptul de a găzdui Mondialul de trei ori ţărilor din Europa, de două ori celor din Asia şi câte o dată statelor din America de Sud şi Africa.

Până în prezent, doar două state din zona CONCACAF şi-au anunţat intenţia de a găzdui Campionatul Mondial din 2026, Mexic şi SUA.

Mexic este singura ţară de pe continentul american care a găzduit de două ori Campionatul Mondial de fotbal: în 1970 şi 1986. FIFA va desemna gazda turneului final din 2026 peste patru ani.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑