Steaua, în fața unui rezultat istoric. O victorie cu Rio Ave ar fi prima a roș-albaștrilor în fața portughezilor



023 октября 2014

Steaua, în fața unui rezultat istoric. **O victorie cu Rio Ave ar fi prima** a roș-albaștrilor în fața portughezilor

Până acum, roș-albaștrii au jucat doar cu Benfica Lisabona, o echipă fanion din Portugalia, pe care n-au reușit s-o învingă. Acum, cu Rio Ave, steliștii au șansa obținerii primului succes în fața unei trupe lusitane.

Steaua va juca diseară, de la ora 20:00, pe Arena Națională, contra celor de la Rio Ave al treilea lor meci din cadrul Grupei J a UEFA Europa League. Elevii lui Costel Gâlcă pleacă cu prima șansă, deși meciul se anunță a fi unul destul de greu pentru gruparea din Ghencea.

Steaua - Rio Ave, care se va disputa joi, 23 octombrie, de la ora 20:00, pe Arena Națională, va fi ÎN DIRECT la Digi Sport 1, precum și pe digisport.ro și m.digisport.ro, EXCLUSIV pentru abonații rețelei de internei ai RCS-RDS.

Cele mai tari faze vor fi redate în format VIDEO în timp real pe digisport.ro, precum și pe m.digisport.ro.

Pe lângă faptul că victoria este extrem de importantă pentru campioni, care și-au propus calificarea în primăvara europeană, steliștii mai pot trece un hop odată cu această întâlnire. Până acum, reprezentanta noastră n-are niciun succes în fața echipelor din Portugalia.

Singura adversară a roș-albaștrilor din Portugalia a fost Benfica, echipă pe care au întâlnit-o în două manșe, fără însă a câștiga vreun meci.

În sezonul 1987 - 1988, în perioada lor de glorie, roș-albaștrii au dat peste Benfica în penultimul act al Cupei Campionilor Europeni. După 0-0 în Ghencea, steliștii au pierdut returul de la Lisabona, 0-2, și au ratat astfel calificarea în finala competiției.

Și în anii ’90 s-au întâlnit Steaua și Benfica, de data aceasta însă în grupele UEFA Champions League. În ediția 1994-1995, lusitanii au fost iar superiori, după 2-1 la Lisabona și 1-1 pe Ghencea.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑