România a obţinut prima medalie la CM de juniori



023 октября 2014

România a obţinut prima **medalie la CM de juniori**

România a obţinut o medalie de bronz în prima zi a Campionatelor Mondiale de judo pentru juniori (sub 21 de ani) din Statele Unite, de la Fort Lauderdale.

La categoria 48 kg. Alexandra Pop a învins-o în primul tur pe Diyora Keldiyarova din Uzbekistan, iar în meciul următor a trecut de algerianca Sadjia Amrane. În sferturile de finală Alexandra a fost învinsă de Dilara Lokmanhekim din Turcia. În recalificări Alexandra Pop a câştigat mai întâi la Joana Diogo din Portugalia, iar în meciul pentru medalia de bronz a învins-o pe Cristina Budescu din Moldova.

La aceeaşi categorie Denisa Ungureanu a trecut în primul tur de Hadjer Mecerem din Algeria, dar a pierdut în meciul următor la Milica Nikolic din Serbia. Medalia de aur a fost câştigată de japoneza Ami Kondo care este şi campioana mondială de seniori titlu obţinut în urmă cu două luni la Chelyabinsk. Anul trecut în întrecerea mondială Alexandra Pop obţinuse medalia de argint, aceeaşi pe care o câştigase şi în urmă cu o lună la campionatul European de la Bucureşti.

În ziua a doua vor intra pe tatami alţi 6 judoka din România. La 52 kg. Oana Nicolaescu o întâlneşte în primul meci pe Kristine Jimenez din Panama în timp ce Larisa Florian va lupta cu Briana McCracken din Canada, iar la 57 kg. Ştefania Dobre are un prim meci cu Carina Hildbrand din Elveţia.

În întrecerea masculină la categoria 66 kg. Marcel Cercea va lupta cu peruanul Aldair Barthe Chirrinos, iar la 73 kg. Alexandru Raicu îl întineşte pe suedezul Victor Allarson în timp ce Elemer Szocs va trebui să treacă de rusul Urskhan Bek Balaev. La campionatul Mondial de judo pentru junior din Statele Unite participă 521 de sportivi din 72 de ţări.

 

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑