Competiţie GRANDIOASĂ de judo la Chişinău! La turneu au participat 300 de sportivi



023 октября 2016
Foto:moldovasport.md
Competiţie grandioasă la Chişinău! La prima ediţie a turneului internaţional de judo "Cupa Oleg Creţul" au participat 300 de judocani din 17 ţări.
Luptele spectaculoase din finale au fost urmărite chiar de preşedintele Uniunii Europene de Judo, Serghei Soloveicik.
"Cred că judo-ul moldovenesc are viitor. Acum toţi trecem printr-o perioadă mai dificilă, însă după asta cred că va fi bine. I-am dorit ministrului Tineretului şi Sportului ca la următoarea Olimpiadă să fie intonat imnul Republicii Moldova", a declarat preşedinte UEJ, Serghei Soloveicik.
Invitaţii de onoare ai turneului rezervat cadeţilor au fost Kamil Magomedov, premiant la competiţiile europene, dar şi Taghir Haibulaev, campion olimpic la Londra-2012:
"E plăcut să fiu aici pentru prima dată și chiar la prima ediţie a acestui turneu. Văd mulţi suporteri care iubesc judo-ul. Cred că acest turneu va deveni tot mai popular".
"Ideea organizării turneului a venit după ce Oleg a anunţat că se retrage din sport. Chiar dacă judo-ul moldovenesc are o istorie bogată, un astfel de turneu de anvergură se desfăşoară pentru prima dată în ţara noastră", a relatat vicepreşedinte FM de judo, Corneliu Dudnic.
Oleg Creţul este campion paralimpic la Bejing-2008 şi a mai cucerit și argintul la Jocurile Paralimpice de la Atena, în 2004. El mai are în palmares şi argintul la Europenele de judo. Creţul spune că se simte onorat că acest turneu îi poartă numele.
"Îmi pare bine că se desfăşoară astfel de competiţii. Nici nu pot spune multe, pentru că am foarte mari emoţii", a menţionat judocanul Oleg Creţul.
Campionii turneului internaţional de judo au primit cupe, medalii şi diplome. Turneul a fost organizat de Şcoala Sportivă de Judo.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑