Olimpic Fest 2016, un adevărat SUCCES! Cele mai importante momente ale evenimentului



024 сентября 2016
sursa: australiangymguide.com.au
Au alergat în jurul lacului, au jucat tenis, volei şi fotbal pe plajă şi au practicat diferite genuri de lupte. Aşa şi-au petrecut timpul liber participanţii la cea de-a doua ediţie a Olympic EcoFest, eveniment care s-a desfăşurat, ca și acum un an, în Parcul Valea Morilor din Capitală.
Andrei Cotoman, în vârstă de 17 ani, a câştigat cursa de alergare în jurul lacului, iar prima reprezentantă a sexului frumos care a ajuns la finiş a fost Ana Zatîc de 24 de ani.
"Puţin e obositor. Am vrut să mă ţin din urma primului, iar ulterior să-l întrec", a mărturisit Andrei. 
"A fost energic şi interesant. Astfel, de evenimente îţi oferă multă energie pozitivă", a spus Ana.
La cursă au participat atât sportivi de performanţă, cât și amatori. Printre ei și preşedinţi ai federaţiilor naționale de diferite gebnuri de sport, dar şi deputaţi.
"A fost bine. Alergam aici când eram tânăr, însă acum am rămas doar frumos şi e cam greu de alergat", a precizat Victor Peicov, preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Lupte.
În cadrul festivalului s-a desfăşurat şi turneul internaţional Canoe Gold ”Nicolae Juravschi - Victor Reneischi”. În cadrul turneului au avut loc curse de caiac și canoe pe diferite distanțe și la mai multe categorii de vârstă. Învingătorii s-au ales cu trofee pe care erau sculptate figurile celor doi campioni olimpici la canotaj.
Unul dintre invitaţii de onoare ai evenimentului a fost medaliatul cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atlanta, canotorul Gheorghe Andriev din România.
"Sunt pentru a doua oară aici. Am fost şi la prima ediţie. Acum totul e frumos organizat. Această competiţie este binevenită pentru copiii din Moldova, care vor să practice un gen de sport. Prin acţiunea asta promovăm sportul şi mişcarea olimpică", a declarat Gheorghe Andriev. 
Pe malul opus al lacului un grup de olimpici moldoveni, alături de oficiali ai federaţiilor de sport și de preşedintele CNOS, Nicolae Juravschi, au plantat în parc câteva zeci de copaci.
"Vrem să atingem rezultatele anume în promovarea modului sănătos de viaţă şi a mişcării olimpice într-o societate cu ecologie curată. Aceasta e a doua ediţie, dar sperăm va fi continuitate, iar acest eveniment va lua amploare în următorii ani", a precizat preşedintele CNOS, Nicolae Juravschi.
Evenimentul a fost organizat de Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv din Republica Moldova.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑