După ”a zlatana”, a apărut și verbul ”a halepa”. Tennis TV: ”Serena Williams a fost halepată ieri!”



024 октября 2014

 

**După ”a zlatana”, a apărut și verbul ”a halepa”.** Tennis TV: ”Serena Williams a fost halepată ieri!”

Victoria istorică a Simonei Halep în fața Serenei Williams de miercuri, 22 octombrie, de la Turneul Campioanelor de la Singapore, ÎN DIRECT la Digi Sport 2, i-a adus jucătoarei din România admirația a nenumărați fani ai tenisului, dar și a presei din întreaga lume, care s-a întrecut în elogii la adresa numărului 4 mondial.

Canalul de televiziune Tennis TV a mers, însă, chiar un pas mai departe și a brevetat verbul ”a halepa”. ”Serena Williams getting Haleped yesterday” (Serena Williams getting Haleped yesterday-în original), a fost mesajul apărut pe contul oficial de Twitter al televiziunii online respective astăzi, vineri, 24 octombrie.

></p><p>Definiția verbului ”a halepa” pare a fi una apropiată celei a verbului ”a zlatana”. Numele cunoscutului atacant suedez Zlatan Ibrahimovic a fost transformat în verb, care între timp a fost inclus în Dicționarul Explicativ al Limbii Suedeze. Totul a pornit anul trecut, de la o glumă a unui canal de televiziune francez, unde a fost inventat verbul respectiv. Consiliul de Lingvistică al Academiei de la Stockholm a inclus verbul oficial ”zlatanera” în limba suedeză, ca neologism, cu înțelesul ”a domina, a se ocupa de ceva cu forță”, adică exact ceea ce face atacantul lui PSG pe terenul de fotbal.</p><p>Serena Williams a fost spulberată, în două seturi, 0-6, 2-6, de Simona Halep, la Turneul Campioanelor de la Singapore, ÎN DIRECT la Digi Sport 2 <span style=(VEZI AICI VIDEO ȘI DETALII). Românca a egalat cea mai dură victorie aplicată vreodată de vreo jucătoare actualului număr 1 mondial.

Vezi mai jos rezumatul partidei Simona Halep-Serena Williams:

 


Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑