Diego Penalty Alves! Încă o lovitură de la 11 metri apărată de portarul Valenciei. A 18-a în carieră



025 января 2015

 

**VIDEO** Diego Penalty Alves! Încă o lovitură de la 11 metri apărată de portarul Valenciei. A 18-a în carieră

Brazilianul Diego Alves este, de departe, cel mai bun portar când vine vorba de apărat lovituri de la 11 metri. A demonstrat-o din nou duminică seară, când Valencia a întâlnit pe teren propriu Sevilla, în etapa a 20-a din Primera Division. A apărat o lovitură de la 11 metri, a 18-a în cariera sa în Spania.

În meciul de pe Mestalla gazdele au fost primele care au beneficiat de o lovitură de la 11 metri, Dani Parejo deschizând scorul și punând capăt unei serii incredibile fără gol primit a lui Beto. El a reușit dubla în minutul 32, iar patru minute mai târziu, Bacca a redus din diferență, din penalty.

În minutul 41, columbianul avea să fie din nou față în față cu Dani Alves, la al doilea penalty acordat în favoarea Sevillei. De această dată însă, portarul brazilian al Valencie a apărat, ghicind colțul în care a șutat adversarul său.

A fost a treia lovitură de la 11 metri apărată de Alves în acest sezon, din 6 pe care le-a primit contra sa Valencia, un procentaj incredibil, 50%. Aproape de procentajul loviturilor de la 11 metri apărate în întreaga sa carieră din Spania.

În vârstă de 29 de ani, Alves a sosit în La Liga în 2007, la Almeria, iar în 2011 a fost transferat de Valencia. În cei 7 ani de când evoluează în peninsula iberică au fost acordate la poarta apărată de el 39 de lovituri de pedeapsă. A apărat 18, două au fost ratate, încasând doar 19 goluri (48,7%).

În La Liga a apărat 15 dintre cele 35 de lovituri de la 11 metri dictate împotriva echipelor sale. Iar două dintre ultimele trei lovituri de la punctul cu var contra Valenciei au fost parate de brazilian, socotindu-l aici și pe cel cu Celta, de pe 10 ianuarie (foto).

Alves s-a apropiat la doar un penalty apărat de recordul campionatului spaniol, pe care-l deține Andoni Zubizareta, cu 16 parade reușite. Numai că fostul portar al Barcelonei are un procentaj de doar 15,68%, cu 102 lovituri de pedeapsă dictate contra sa.

Totodată, cu cele două penalty-uri acordate contra Valenciei în meciul cu Sevilla formația de pe Mestalla devine echipa sancționată cu cele mai multe lovituri de la 11 metri în istoria campionatului spaniol, alături de Espanyol, 347. Athletic e pe doi, 331, Barcelona pe trei, 321.

E prima oară în istoria La Liga când Valencia e sancționată cu două lovituri de la 11 metri într-o repriză pe teren propriu. 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑