Schimbare de tactică. Naţionala de fotbal se pune pe atac



025 мая 2016
Foto simbol: publika.md
Selecţionerul Igor Dobrovolski a promis că naţionala de fotbal a Moldovei va juca ofensiv chiar şi cu cei mai puternici adversari.
"Putem să încasăm gol, dar eu îi voi alunga în atac. Vreau să le schimb mentalitatea. Noi trebuie să atacăm. Când veţi vedea că echipa a pierdut cu 0-1, dar a avut 15-20 de ocazii, atunci va fi mai interesant decât să pierdem cu 0-2 fără a avea vreo ocazie", a spus tehnicianul.
Reprezentativa Moldovei va face deplasarea în Croaţia cu doar 17 jucători. Andrei Cojocari şi Eugen Sidorenco, se vor alătura lotului după finala Cupei Moldovei, iar Igor Armaş va ajunge la selecţionată abia înaintea partidei cu Elveţia.
În ambele meciuri amicale vor lipsi Alexandru Gaţcan şi fotbaliştii care vor juca duminică în ”meciul de aur” dintre Dacia şi Sheriff.
Selecționerul Igor Dobrovolski nu este deranjat de problemele de lot cu care se confruntă înaintea partidelor amicale cu Croaţia şi Elveţia: "După aceste partide nu vom mai avea meciuri de verificare până la startul preliminariilor. Asta e o problemă, dar în rest totul e ok. Când nu sunt disponibili câţiva jucători, atunci joacă alţii. Și ei, la fel, au nevoie de experienţă."
Tricolorii, dar şi selecţionerul, susțin că vor să le strice atât jucătorilor croaţi, cât şi celor elveţieni buna dispoziţie dinaintea Campionatului European din Franţa.
"Adversarii cosideră că vor avea meciuri uşoare cu noi. Ar fi frumos dacă o să demonstrăm că putem să le demolăm lor această viziune", a spus căpitanul naţionalşe Alexandru Epureanu. 
"Cred că vom juca meciurile următoare la un alt nivel şi nu vom ţine cont de adversarii pe care îi vom avea în față", a spus mijlocaşul Artur Ioniţă. 
"Putem să jucăm mai cu tupeu, ca să le mai tăiem unora din fumuri, iar altora să le stricăm cheful de a mai merge la Campionatul European", a spus antrenorul Igor Dobrovolski.
Moldova va întâlni Croaţia pe 27 mai, la Koprivnița, iar pe 3 iunie se va duela cu Elveţia, la Lugano.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑