Grimancauti, capitala boxului din Moldova. Pugilistii de la Nord au cucerit 5 medalii de aur la campionatul national



025 октября 2014

Grimancauti este din nou capitala boxului din Moldova. Pugilistii de la Nord au cucerit nu mai putin de 5 medalii de aur la campionatul national.


Campionatul Moldovei la Box, incheiat astazi la Chisinau, a fost dominat de pugilistii de la scoala sportiva din Grimancauti. Elevii lui Petru Caduc au luptat in 7 din cele 9 categorii de greutate si au obtinut 5 medalii de aur. Printre campionii nationali se numara si medaliatul cu bronz de la Jocurile Olimpice de la Beijing, Veaceaslav Gojan. El a luat aurul la categoria de 56 de kilograme. Gojan a obtinut acest titlu pentru a 12-lea an consecutiv.

 

Veaceslav GOJAN, CAMPION CATEGORIA 56 KG: "Asta este o traditie deam la mine, in fiecare an sa devin campion, de 12 ani la rand asta-i ceva normal. Lupta s-a dat usoara pentru ca adversarii is cu 2-3 clase mai joase ca mine. "

 

Competitia din acest an nu a oferit spectatorilor surprize.

 

Petru CADUC, ANTRENOR, LOTUL NATIONAL: “ Liderii boxului moldovenesc sunt liderii boxului moldovenesc, altceva nou nu am vazut la acest campionat. Liderii au fost net superiori. ”

 

Pe langa Gojan, din Grimancauti au devenit campioni nationali, Vadim Ivaniuc - la 60 de kg, Dumitru Galogot - in categoria de 64 de kg, Vasilii Belous la 69 de kg, si Alexei Zavatin la categoria 91 de kg. Zavatin a avut un adversar surpriza, campionul din K1, Maxim Bolotov. Acesta a abandonat finala dupa un knock-out tehnic.

 

Dumitru GALAGOT, CAMPION CATEGORIA 64 KG: “ Am ieşit şi am demonstrat că noi suntem cei mai puternici. Sunt mulţumit de rezultatul meu, mulţumit şi de rezultatul echipei, primul loc la 5 categorii din cele 9 este un procentaj bun.”

 

Medalia de aur in categoria de 52 de kg s-a dus la Alexandru Rascan, de la Tiraspol, iar alte 3 medalii de aur au ramas la Chisinau. In categoria de 75 kg a castigat Victor Coropcevschii, la 81 de kg campion a devenit Petru Ciobanu,  iar la 91 de kg primul a fost Victor Ialimov. Campionii nationali au primit cate doua mii de lei de la Ministerul Tineretului si Sportului, medaliatii cu argint - cate o mie si jumatate, iar medalitii cu bronz - cate o mie de lei. Totodata campionii si antrenorii au primit si cate 3 mii de lei din partea federatiei de profil.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: box, grimancauti, campionat,
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑