La meciul de retragere a lui Deco, Barca a aliniat un trio formidabil



026 июля 2014

**VIDEO** La meciul de retragere a lui Deco, Barca a aliniat un trio formidabil

Portughezul Deco a pus punct carierei de fotbalist, iar meciul său de retragere a fost organizat pe stadionul Dragao, din Porto, între echipe formate din jucători care au cucerit UEFA Champions League cu FC Porto în 2004 și cu Barcelona în 2006.

Brazilianul care a fost naturalizat de lusitani a jucat câte o repriză pentru fiecare formație, el reprezentând o piesă deosebit de importantă pentru ambele, anii petrecuți acolo fiind și cei de vârf din cariera sa.

La meciul de vineri a luat parte și Lionel Messi, care a jucat în repriza a doua pentru Barcelona 2006. Argentinianul a venit în ultimele sale zile de vacanță pentru a evolua pe stadionul unde a debutat în prima echipă a Barcelonei. În urmă cu aproape 11 ani, pe 16 noiembrie 2003, Messi juca pentru prima dată pentru Barcelona, împotriva lui FC Porto, care pe atunci era antrenată de Jose Mourinho și îl avea pe Deco în echipă.

În atacul Barcelonei s-a reunit o tripletă care pe vremuri era letală: Messi - Eto'o - Deco. De altfel, camerunezul a fost singurul care a marcat două goluri pentru echipa catalanilor vineri seară. Celălalt jucător de pe teren care a reușit o dublă este chiar Deco, dar sărbătoritul a punctat câte o dată în fiecare repriză, îmbrăcând tricouri diferite.

Ronaldinho a fost singurul nume răsunător care a lipsit de la meciul de gală. În schimb, la acțiune a participat Edgar Davids, deși nu a făcut parte din vreuna dintre cele două echipe în perioadele respective. Olandezul a jucat pentru Barcelona, dar în 2004, nu în 2006.

În cele din urmă, partida s-a încheiat la egalitate, scor 4-4.

FC Porto: Baia, Ferreira, Costa, Emanuel, Valente, Costinha, Maniche, Mendes, Deco, Derlei, McCarthy;
Goluri: Derlei 3; McCarthy 15; Jankauskas 62; Deco 89.

Barcelona: Jorquera, Oleguer, Belletti, Gerard, Sylvinho, Davids, Van Bommel, Van Bronckhorst, Giuly, Eqzuerro, Gudjohnsen.
Goluri: Eto'o 54, 68; Deco 57, Messi 81

Deco nu mai jucase un meci oficial de mai bine de un an, el anunțându-și retragerea în aprilie 2013, după ce a suferit o leziune musculară ce l-ar fi ținut prea mult timp departe de teren.

"Deco merita asta, atât ca fotbalist, cât și ca om. E un jucător de la care am învățat multe, la fel ca și mulți alți colegi. Nu aș fi ratat acest eveniment în niciun caz! A fost încântător să revin în locul unde am debutat în urmă cu 11 ani,", a declarat Messi, la finalul meciului.

50.000 de oameni au asistat la meciul de retragere al lui Deco.

7 echipe a bifat Deco de-a lungul carierei, dintre care 3 în Europa: Corinthians (1996-1997), Alverca (1997-1998), Salgueiros (1998-1999), FC Porto (1999-2004), Barcelona (2004-2008), Chelsea (2008-2010) și Fluminense (2010-2013).

75 de selecții a bifat Deco în prima reprezentativă a Portugaliei, singura națională pentru care a jucat.

5 trofee are portughezul la Barcelona: 2 campionate ale Spaniei, 2 Supercupe ale Spaniei și un trofeu UEFA Champions League. În 2006 a fost desemnat jucătorul anului în UEFA Champions League, iar în 2004 a ieșit pe locul al doilea în cursa pentru Balonul de Aur.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑