Bronzul olimpic a ajuns în ţară! Tarnovschi: Pentru ce îmi trebuie aceste preparate interzise?



026 августа 2016
FOTO: publika.md
Canotorul Serghei Tarnovschi a adus acasă medalia de bronz cucerită la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. El, împreună cu fratele său mai mare, Oleg, au revenit din Brazilia. La sosire sportivii au purtat pe spate drapelul Republicii Moldova.
Tarnovschi a ocupat locul trei în proba canoe simplu pe distanţa de 1.000 de metri. Sportivul moldovean ar putea rămâne fără medalie, deoarece a picat testul anti-doping efectuat înaintea debutului la Olimpiadă.
Canotorul afirmă că nu a făcut niciodată uz de substanţe interzise.
"Pentru ce îmi trebuie aceste preparate interzise? Toată viaţa mea am concurat, m-am antrenat şi m-am recuperat fără vreun ajutor. Nu am nevoie de aşa ceva. Poate laboratorul a comis o greşeală, or, cei de acolo nu au demonstrat niciun document", a spus Serghei Tarnovschi.
"Se bănuieşte că ar fi mărit testosteronul în sânge, dar testosteronul prin probă de urină nu se calculează. Urmează ca să mergem în litigiu, să apărăm demnitatea şi cinstea sportivului", a spus preşedintele Comitetului Naţional Olimpic Sportiv, Nicolae Juravschi.
Federaţia Internaţională de Canotaj l-a suspendat provizoriu pe Serghei Tarnovschi.
Astfel, el nu a putut lua startul în proba de canoe dublu pe distanţa de 1.000 de metri, în tandem cu fratele său Oleg.
"Medalia a rămas la Tarnovschi, nu a fost preluată. În asemenea cazuri, sportivul este expulzat în 24 de ore din satul olimpic, i se ia medalia. Acest lucru nu s-a întâmplat. Nici până în ziua de azi nu avem învinuirea", a spus preşedintele Federaţiei Moldovei de Canotaj, Iacob Buhnă.
Oleg şi Serghei Tarnovschi sunt canotori moldoveni de origine ucraineană, formaţi la şcoala specializată din Lvov. Amândoi au fost naturalizați de Republica Moldova în anul 2013.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑