"Fotbalul este viaţa mea!" Sportiva Elena Porojniuc, despre cum a ajuns să aibă succes



026 сентября 2016

Elena Porojniuc este una din cele mai experimentate jucătoare de fotbal din Moldova. Până a ajunge să evolueze la cel mai înalt nivel, ea a început prin a bate mingea în curtea casei. Porojniuc a făcut primul pas spre fotbalul mare la vârsta de 13 ani. 
"Mergeam cu părinţii pe lângă un stadion unde se antrenau femei. I-am zis tatălui “Hai cu mine să vorbim cu antrenorul!”. Atunci, deja aveam experienţă, eu antrenându-mă cu băieţii. Fiecare începe să joace fotbal în curte. În jurul meu era doar fotbal. Nu mă interesau păpuşele sau diferite secţii de croşetare. Nu aveam nicio altă activitate decât fotbalul", a mărturisit Elena.
După mai mulţi ani în care a evoluat cu succes în Republica Moldova, Elena Porojniuc s-a transferat în campionatul rusesc şi aşa a început urcuşul. În 2007, ea a reprezentat formaţia Nadejda Noghinsk, iar peste doi ani s-a transferat la Energhia Voronej. Din 2011 evoluează la formaţia Kubanocika din Krasnodar.
În prezent, ea este acolo căpitan de echipă. Timp de nouă ani petrecuţi în străinătate, Porojniuc a jucat de trei ori în finala Cupei Rusiei, însă nu a reuşit să câştige trofeul. Ea a cucerit de două ori medaliie de bronz şi o dată a devenit vice-campioană a Rusiei.
"Mi-au rămas în memorie clipele din finala Cupei Rusiei. Până acum am jucat în trei finale, însă, din păcate, încă nu am câştigat acest trofeu. Totuşi, încă nu disper. Tind ca, pe viitor, să obţin în sfârşit acest trofeu. Dar şi medaliile de aur în campionat", a precizat sportiva.
Sportul numărul 1 a devenit deja şi o sursă de existenţă pentru Elena Porojniuc. Sportiva afirmă că fotbalul nu lipseşte nici o zi din viaţa ei. Mai mult, ea afirmă că îşi vede viitorul legat tot de sportul-rege, practic, acesta devenind şi sensul vieţii. 
"Îmi ajunge să mă întreţin. Acolo ni se oferă toate condiţiile pentru a practica fotbalul. Eu trăiesc cu fotbalul. Deja mă gândesc la viitor, vreau să încerc meseria de antrenor. Am deja şi oferte, însă acum doar mă pregătesc de asta", a recunoscut Elena.
Elena Porojniuc este căpitanul echipei naţionale de fotbal feminin a Republicii Moldova. Sportiva spune că a fost foarte fericită când a aflat că reprezentativa feminină se va reuni după o pauză de nouă ani:
"Mi-am dorit foarte mult să revin acasă şi să îmbrac tricoul echipei naţionale. Desigur, rezultatele ne dezamăgesc, dar noi nu ne întristăm, pentru că înţelegem foarte bine că suntem la început de drum, mai ales după o pauză atât de îndelungată."
"Este o jucătoare cu totul aparte. Venind la lot unde sunt jucătoare tinere, ea încearcă să le ajute, având experienţa necesară", a ţinut să precizeze selecţionerul echipei naţionale a Republicii Moldova, Alina Steţenco.
Elena Porojniuc are 28 de ani. Este necasatorită. Ea a fost de două ori desemnată fotbalista anului în Republica Moldova, în 2006 şi 2015.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑