Halep vs. Serena, 13:00, Digi Sport 1. Serena nu a pierdut de două ori în fața aceleiași jucătoare la un turneu WTA



026 октября 2014

 

**Halep vs. Serena, 13:00, Digi Sport 1.** Serena nu a pierdut de două ori în fața aceleiași jucătoare la un turneu WTA

Dacă Simona Halep este gata pentru cel mai mare succes al carierei, la doar 23 de ani, adversara ei, mult mai experimentata Serena Williams are posibilitatea să câștige Turneul Campioanelor a cincea oară în carieră și totodată pentru al treilea an la rând. Cine va triumfa?

Site-ul oficial al competiției din Singapore a ridicat această întrebare și a prezentat 8 lucruri esențiale despre meciul anului în tenisul feminin.

La întâlnirile directe, sportiva din SUA o conduce pe Halep cu 3-1, dar singurul succes al Simonei a avut loc chiar la Turneul Campioanelor, în grupele concursului (VIDEO)!

1. Nu este pentru prima dată când două jucătoare care s-au întâlnit în grupe dispută finala;
De 5 ori s-a întâmplat ca duelul din grupe să fie repetat în finală, din 2008, de când Turneul Campioanelor se dispută în actualul format.

În 2003, Kim Clijsters a învins-o pe Amelie Mauresmo în ambele partide, în 2005 Mary Pierce a învins-o pe Mauresmo în grupe și a pierdut ultimul act, în 2006 Mauresmo a învins-o în grupe pe Justine Henin, care a câștigat finala, iar în 2009 Serena a învins-o pe Venus Williams în grupe, dar și în ultimul meci.

2. Halep face tot posibilul să câștige toate game-urile, seturile și meciurile din Singapore;
Aproape calificată în semifinale înainte de ultimul meci din grupă, cel cu Ana Ivanovic, Halep nu i-a permis sârboaicei calificarea, în dauna Serenei Williams, împingând partida în set decisiv.

Întrebată dacă s-a gândit să o lase pe Ivanovic să câștige, fiind și în avantajul său, Halep a răspuns răspicat: "Nu, nu! Nu m-am gândit la asta. Mereu când intru pe teren fac tot posibilul pentru a câștiga. Joc de plăcere, iubesc tenisul, nu-mi pasă de rezultate. Dar atunci când vin și rezultatele, pot spune că sunt fericită pe deplin!".

3. Simona nu se teme de Serena. Deloc!
Aceeași Halep a declarat, după înfrângerea cu Ivanovic: "Știam că o pot elimina pe Serena Williams dacă pierd cu 3-6, 3-6 sau un scor asemănător, dar nu mi-a păsat. Nu mi-e frică să joc din nou cu Serena!". O declarație plină de curaj a reprezentantei României.

4. Serena Williams nu a pierdut niciodată de două ori în fața aceleiași jucătoare la un turneu WTA;
În toți cei 19 ani în care a jucat la nivel profesionist în WTA, Serena Williams nu a pierdut niciodată de două ori într-un turneu în fața aceleiași jucătoare. Evident, statistica se aplică și Turneului Campioanelor, unde Serena a jucat de opt ori și a învins de patru ori.

5. Halep poate deveni prima jucătoare născută în 1991 sau mai târziu care cucerește titlul;
Cele patru turnee de Grand Slam și Turneul Campioanelor sunt cele mai importante 5 evenimente ale anului în calendarul WTA, dar o singură jucătoare născută după 1990 s-a impus la unul dintre acestea: Kvitova (născută pe 8 martie 1990) a câștigat de două ori Wimbledonul și o dată Turneul Campioanelor. Halep s-a născut pe 27 septembrie 1991.

6. Serena Williams poate deveni cea de-a treia jucătoare care câștigă turneul de 5 ori;
Serena Williams, în vârstă de 33 de ani, a cucerit deja Turneul Campioanelor de patru ori, în 2001, 2009, 2012 și 2013. Ea se află pe locul 3 all-time la acest capitol, la egalitate cu legendara Chris Evert. Martin Navratilova are 8 titluri, iar Steffi Graf 5.

7. Serena poate câștiga a treia oară un turneu de trei ori consecutiv;
S. Williams a reușit de două ori în carieră să cucerească un titlu WTA și să-l apere apoi de două ori consecutiv, o performanță remarcabilă în tenisul feminin. S-a întâmplat la Miami (2002, 2003 și 2004) și la US Open (2012, 2013 și 2014). Următoarea șansă o are duminică.

8. Ambele jucătoare știu pe ce loc vor încheia anul în ierarhia WTA;
Primele opt sportive ale lumii vor încheia anul 2014 în următoarea ordine: 1 - Serena Williams, 2 - Maria Sharapova, 3 - Simona Halep, 4 - Petra Kvitova, 5 - Ana Ivanovic, 6 - Agnieszka Radwanska, 7 - Eugenie Bouchard, 8 - Caroline Wozniacki. Rezultatul din finală nu va influența nici clasarea Simonei, dar nici pe cea a Serenei.

Finala Turneului Campioanelor, de la Singapore, dintre Simona Halep și Serena Williams, se va disputa duminică, 26 octombrie, de la ora 13:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1, precum și pe digisport.ro și m.digisport.ro EXCLUSIV pentru abonații rețelei de internet ai RCS-RDS.

Cele mai tare faze VIDEO ale finalei vor fi redate în timp real pe site-ul nostru, digisport.ro, precum și pe m.digisport.ro.

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑