Nu se reduce numărul de echipe din Liga 1! A fost anunțat sistemul competițional și noul barem de puncte



027 января 2015

 

**VIDEO** Nu se reduce numărul de echipe din Liga 1! A fost anunțat sistemul competițional și noul barem de puncte

Președintele LPF, Gino Iorgulescu, a susținut o conferință de presă în care a vorbit, alături de juristul Justin Ștefan, despre modificările care vor avea loc în fotbalul românesc din sezonul viitor. Varianta revenirii la sistemul cu 18 echipe în Liga 1 a fost infirmată de Iorgulescu.

Din sezonul 2015/2016, echipele din primul eșalon se vor duela într-un sistem cu play-off, care a fost testat inițial în liga a doua. Justin Ștefan, secretar general al LPF, a explicat: "În Liga 1 este o decizie anterioară care a fost luată de LPF și aprobată de Comitetul Executiv al FRF. S-a aprobat modalitatea în care se vor disputa din sezonul viitorul play-off-ul și play-out-ul.

În play-off vor intra echipele de pe locurile 1-6, iar în play-out echipele de pe locurile 7-14. În ceea ce privește punctajul: în play-off și play-out se va intra cu jumătate din punctele obținte în sezonul regulat. E modelul belgian, despre care am vorbit și acum câteva luni. În zilele următaore vom discuta cu FRF, pentru ca în Comitetul Executiv din luna februarie toate aceste propuneri să fie votate".

Gino Iorgulescu a anunțat și revenirea la baremul de puncte impus echipelor din Liga 1 care se află în zona retrogradării: "Am băgat și un minimum de puncte care trebuie făcut, 15, altfel în Divizia B se va intra cu un minus de puncte. Asta ca să evităm, într-un fel, dezinteresul pentru unele echipe. Nu s-a pus problema revenirii la sistemul cu 18 echipe, pentru că regulile nu se schimbă în timpul competiției. A fost doar o speculație".

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑