Corina Căprioriu, pentru prima dată pe podium în 2015. Rezultat bun la Grand Prixul de la Samsun



027 марта 2015

Corina Căprioriu, pentru **prima dată pe podium în 2015.** Rezultat bun la Grand Prixul de la Samsun

Corina Căprioriu a urcat pe treapta a treia a podiumului în prima zi a Grand Prixului de judo de la Samsun, dotat cu premii în valoare totală de 100.000 de dolari.

În meciul pentru medalia de bronz, Căprioriu a luat un avantaj de un yuko în chiar primele secunde ale meciului cu Johanna Mueller din Germania. Corina a făcut apoi un excelent meci tactic și, ascultând indicațiile antrenorului Florin Bercean, a reușit să păstreze rezultatul și să urce pe podium pentru prima oară în 2015, într-un turneu de Grand Prix. Ea a mai primit și 120 de puncte în clasamentul IJF cu care își consolidează locul 8 în cursa de calificare la JO de la Rio.

Medalia de aur a fost câștigată de Viola Waechter din Germania, care a învins-o prin ippon pe olandeza Sanne Verhagen.

La categoria 48 kg., Monica Ungureanu a fost și ea la un pas de podium. După ce a învins-o în sferturile de finală pe campioana olimpică de la Londra, Sarah Menezes din Brazilia, Ungureanu a pierdut în semifinale la vicecampioana mondială, Paula Pareto din Argentina.

Din păcate, românca a mai cedat o dată și în meciul pentru locul 3 în fața campioanei Africii, Taciana Lima, din Guineea Bisau, locul 6 mondial.
În ultimul act al categoriei, Paula Pareto a trecut de Nathalia Brigida din Brazilia.

În absența Andreei Chițu, în refacere după o accidentare, junioara Larisa Florian a avut o comportare bună la categoria 52 kg. Ea a ajuns până în recalificari unde a pierdut la poloneza Agata Perenc, încheind concursul pe locul 7. Medalia de aur i-a revenit kosovarei Distria Krasniqi care a trecut în finală de Ilse Heylen din Belgia.

În întrecerea masculină, medaliile de aur în prima zi de concurs au fost câștigate de judoka din Uzbekistan.

La 60 kg. Sharafuddin Lutfillaev a trecut de azerul Orkhan Safarov în timp ce la 66 kg., fostul dublu campion mondial Rishod Sobirov l-a învins prin ippon pe mongolezul Tumurkhuleg Davaadorj, care în ciuda înfrângerii a devenit numarul 1 mondial.

Sâmbătă intră în concurs alți doi sportivi români. La categoria 73 kg., Dan Fâșie luptă cu italianul Antonio Espozito iar la 81 kg., Cristian Bodîrlău îl întâlnește pe maghiarul Attila Ungvari.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑