Programul olimpicilor moldoveni. Cine va fi prima reprezentantă a ţării care va intra în competiţie



027 июля 2016
Foto: publika.md
Sportivii din Republica Moldova vor debuta la cea de-a 31-a ediţie a Jocurilor Olimpice în data de 5 august. Prima reprezentantă a ţării noastre care va intra în competiţie va fi Alexandra Mîrca în proba de tir cu arcul. Peste o zi, în concursurile de natație, vor intra în competiție Tatiana Chişcă şi Alexei Sancov. Judocanul Valeriu Duminică şi halterofilul Sergiu Cechir îşi vor începe evoluţia la Olimpiadă în ziua de 9 august.
O zi mai târziu va intra în competiţie un alt halterofil moldovean, Alexandru Şpac. Primii atleţi vor întra în concurs pe 12 august. Zalina Marghiev şi sora sa Marina Nichişenco vor concura în proba aruncarea ciocanului, iar Dimitriana Surdu - în cea de aruncarea discului. Pe 14 august Lilia Fisikovici va evolua în cursa feminină de maraton.
A doua zi, Natalia Stratulat va concura în proba aruncarea ciocanului, iar Vladimir Letnicov la triplusalt. Tot pe 15 august va concura şi canotorul Serghei Tarnovschi. Peste o zi, Serghei Marghiev va intra în concursul masculin de aruncarea ciocanului. Prima luptătoare din Moldova care va concura la Rio este Mariana Cherdivară-Eşanu.
Ivan Emilianov va începe evoluţia la Jocurile Olimpice pe 18 august, când va participa în concursul masculin de aruncare a greutăţii.
Luptătorul Evgheni Nedealco va intra în competiție în ziua de 19 august, zi în care se vor alinia la start și canotorii. Vor debuta sub drapelul moldovenesc la Olimpiadă fraţii ucraineni Serghei şi Oleg Tarnovschi care vor concura în proba de canoe dublu.
În data de 20 august un alt moldovean naturalizat, britanicul Aaron Cook, va participa în concursul de taekwondo. În ultima zi a Jocurilor Olimpice vor evolua luptătorul Nicolae Ceban şi maratonistul Roman Prodius. 
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑