Flacăra olimpică a Jocurilor de la Rio a fost remisă oficial Braziliei



028 апреля 2016
Foto:gds.ro
Flacăra olimpică a Jocurilor de la Rio, a fost remisă oficial Braziliei. Evenimentul a avut loc la teatrul din Atena, care a găzduit prima Olimpiadă a erei moderne, cea din anul 1896. Focul olimpic trebuie să ajungă în Brazilia pe data de 3 mai.
Flacăra olimpică a fost aprinsă joia trecută, apoi a efectuat un periplu prin Grecia, trecând marți printr-o tabără de refugiați din Atena. În cadrul unei ceremonii speciale simbolul Jocurilor Olimpice a fost remis Braziliei, care va fi gazda următoarei competiţii de mare anvergură. 
"Este o zi frumoasă. Au rămas 100 de zile până la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Noi ne-am făcut datoria, am transmis flacăra prietenilor noştri din Brazilia şi le doresc succes la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro", a declarat preşedintele Comitetului Olimpic din Grecia, Spyros Capralos.
Flacăra va fi prezentată la sediul ONU de la Geneva vineri, apoi va ajunge la Muzeul Olimpic de la Lausanne, transportată pe lacul Leman într-o canoe.
Flacăra olimpică va ajunge în Brazilia la data de 3 mai. Ea va face turul acestei țări până va ajunge pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, în data de 5 august, pentru ceremonia de deschidere.
100 de zile au rămas până la startul celui mai mare eveniment sportiv din ultimii 4 ani. Cu aceasta ocazie, simbolic, celebra Roată a Mileniului de la Londra a aprins luminile în culorile drapelului național al Braziliei.
La fel, în aceleași culori, a fost iluminată celebra statuie a lui Cristos Mântuitorul de pe dealul Corcovado din apropierea orașului Rio de Janeiro, care va găzdui Jocurile Olimpice din acest an.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑