Gâlcă, la primul titlu din carieră: "Ne-au ajutat şi ultimele rezultate ale celor de la ASA"



028 мая 2015

 

**VIDEO** Gâlcă, la primul titlu din carieră:

Steaua a obţinut doar o remiză în deplasare cu CSMS Iaşi, scor 0-0, însă a devenit campioană pentru a treia oară la rând, după ce ASA Tg. Mureş a pierdut acasă cu Oţelul (1-2). Astfel, după mari emoţii şi un retur extrem de dificil, Costel Gâlcă poate sărbători primul titlu din cariera sa de antrenor.

"Campionatul a fost câştigat pe teren. Ne-au ajutat şi ultimele două rezultate, de la Giurgiu şi Tg. Mureş, însă a fost un campionat cu multă suferinţă şi bucuria este enormă. Jucătorii au muncit enorm ca să realizeze acest lucru. Veneam după multe rezultate negative în retur şi ne bucurăm mult pentru acest titlu", a declarat tehnicianul roş-albaştrilor, la finalul partidei.

Steliştii au fost nevoiţi să aştepte pe teren deznodământul meciului de la Tg. Mureş pentru a afla dacă îşi păstrează titlul, iar Gâlcă recunoaşte că aşteptarea a fost dificilă: "Au fost nişte minute enorme. Au trecut foarte greu".

"Nu m-aş fi gândit la acest scenariu, eu eram încrezător că vom câştiga aici la Iaşi. Important a fost ceea ce s-a întâmplat etapa trecută, când am revenit pe primul loc", a mai precizat antrenorul campioanei.

Coste Gâlcă a povestit că plecările lui Szukala, Sânmărtean şi Keşeru, din iarnă, au reprezentat un moment de cumpănă, însă a insistat că jucătorii şi staff-ul i-au fost alături în această cursă spre al treilea titlu consecutiv.

"Momentul de cumpănă a fost în iarnă, când au plecat cei trei jucători. Dar jucătorii şi tot staff-ul mi-au fost aproape, iar ceilalţi din club ne-au ajutat cum au putut. Jucătorii au principalul merit că am câştigat deja două trofee. Am suferit destul de mult. Ştiam cât am muncit eu şi staff-ul meu să ne impunem ideile. Relaţia cu jucătorii a fost una foarte bună. Sunt jucători supăraţi că nu joacă şi îi înţeleg, dar, per total, relaţia a fost una bună, de respect", a spus Gâlcă.

Steaua a cucerit deja două trofee în acest sezon, titlul şi Cupa Ligii, însă poate realiza o triplă, în cazul în care va câştiga şi Cupa României: "Cred că trofeul câştigat azi e cel mai important. Însă sper ca euforia să se oprească de mâine dimineaţă şi să ne concentrăm pe meciul cu U Cluj din finala Cupei".

În ceea ce priveşte viitorul său pe banca roş-albaştrilor, Costel Gâlcă a reafirmat că "eu sunt deschis să vorbesc cu clubul. Cei din conducere sunt cei care vor decide, dar eu sunt deschis să discut".

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑