Italianul Vincenzo Nibali a fost întâmpinat ca un adevărat erou pe Champs Elysees



028 июля 2014
FOTO: onlinesport.ro

Vincenzo Nibali a fost întâmpinat ca un adevărat erou pe Champs Elysees. Italianul nu mai avea ce pierde în ultima etapă şi a sosit la finişul de la Paris cu un pahar de şampanie în mână. Ultima rundă a fost câştigată de germanul Marcel Kittel, care s-a impus şi în etapa inaugurală.

Rutierul echipei Astana, Vincenzo Nibali a devenit primul italian din ultimii 16 ani care a ajuns pe Champs Elysees din Paris purtând tricoul galben. Ultima dată acest lucru l-a reuşit Marco Pantani, care a realizat dubla Giro - Turul Franţei în 1998. Nibali a terminat ultima etapă în plutonul de bază rezultat suficient ca să obţină primul titlu la cea mai importantă competiţie de ciclism din lume. Mai mult ca atât, avantajul italianului faţă de locul doi a fost de tocmai şapte minute, lucru care nu s-a mai întâmplat din 1997.

Ultima rundă a fost câştigată de germanul Marcel Kittel, care s-a impus şi în runda inaugurală a competiţiei şi a terminat Turul Franţei cu un total de patru victorii.

Podiumul la general a fost completat de doi francezi. În spatele lui Nibani s-a clasat Jean-Christophe Peraud, iar Thibaut Pinot a terminat pe trei. Tot el s-a ales cu tricoul alb, care revine celui mai bun tânăr participant.

Liderul la puncte a fost slovacul Peter Sagan, care a primit tricoul verde, iar titlul de "cel mai bun căţărător" i-a revenit polonezului Rafal Majka. Acesta a fost ediţia cu numărul 101 a Turului Franţei.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑