Il Luce a debutat cu victorie în noul sezon în Ucraina, deși Șahtior joacă doar în deplasare: ”Tot vreau titlul!”



028 июля 2014

**VIDEO** Il Luce a debutat cu victorie în noul sezon în Ucraina, deși Șahtior joacă doar în deplasare: ”Tot vreau titlul!”

Mircea Lucescu a rămas la Șahtior Donețk, chiar dacă a avut oferte tentante din Turcia și în ciuda situației politice tensionate din Ucraina. Momentan, meciurile de acasă le joacă la Lvov, la 2000 de kilometri distanță de autoproclamata Republică Populară Donețk, dar ”cartierul general” al echipei e la Kiev.

În ciuda acestor adversități, Il Luce vrea titlul în Ucraina și spune că performanța ar fi cu atât mai mare, cu cât trebuie să înfrunte toate aceste piedici. Momentan, a obținut victoria în prima etapă din campionatul ucrainean, 2-0 cu Metalurg Zaporojie.

„Nu e simplu să joci pe un teren care nu îți e apropiat, nu îți e acasă, dar e bine, pentru că e un stadion foarte frumos la Lvov. Sperăm că, odată cu trecerea timpului, să atragem mai mulți suporteri acolo.

Eu sunt la Kiev acuma, pentru că doar meciurile le jucăm la Lvov, baza e la Kiev. E foarte important să se joace campionatul, pentru că altfel ar atrage sancțiuni de la UEFA. E un campionat destul de echilibrat în partea superioară a clasamentului. Cele care au fost anul trecut protagoniste vor fi și anul acesta. Nu ne va fi ușor, pentru că vom juca toate meciurile în deplasare”, a declarat, în direct la emisiunea Digi Sport Special, Mircea Lucescu.

Deși a avut probleme cu unii dintre jucătorii străini, care au refuzat să se mai prezinte la lot, Lucescu susține că aceștia au revenit, între timp, la echipă.

„S-au întors toți jucătorii care refuzau să revină la echipă. Nu e adevărat că vreunul dintre ei ar fi trebuit să fie împrumutat la Steaua. Nici nu ar putea Steaua să își permită salariul unui brazilian de la noi. Noi suntem în căutare de echipe care ar putea să preia 2-3 jucători, chiar și împrumut. Unii vor să joace în alte campionate, de teamă.

Nici nu s-a pus problema vreodată să jucăm la București. Doar dacă ne-ar fi interzis UEFA să jucăm pe teritoriul Ucrainei. Atunci s-a pus problema de orașe apropiate: București, Istanbul... Până la urmă jucăm la Lvov. Eu sper că jucătorii s-au întors cu coada între picioare. Aici a fost intenția unora de a lua gratis jucători aduși pe bani mulți, cu cotă ridicată. Suntem acum la 800 de kilometri distanță de Donețk, iar la Lvov suntem la 2000 de kilometri distanță. Practic, suntem mai aproape de București. Stăm la hotel aici, unii dintre noi, ucrainenii din echipă și-au găsit case unde să locuiască. Antrenamentele le facem în Kiev, înainte de meciuri ne deplasăm acolo unde avem meci cu o zi înainte...

În sensul în care vom juca în zone de conflict, vom avea protecție, dar acum nu avem, nu este nevoie”, a mai spus Lucescu.

Cel mai titrat antrenor român susține că vrea să câștige campionatul, dar recunoaște că în UEFA Champions League ambițiile sunt mai modeste ca în alți ani.

„Obiectivul nostru e să câștigăm campionatul. Nu aș fi venit înapoi dacă nu aș fi crezut în asta. Tocmai în aceste condiții de adversitate trebuie să câștigăm. Nu mă așteptam la această mini-revoluție, însă.

În Europa, obiectivul nostru este să mergem cât mai departe. Nu jucăm pe terenul nostru. Dacă în campionat se mai poate, în Champions League aportul publicului este foarte important”, a explicat tehnicianul lui Șahtior.

În fine, Mircea Lucescu a explicat și de ce nu a mai transferat, în ultimii ani, jucători români la echipa ucraineană.

„Politica clubului este să transferăm jucători pe care să-i putem ulterior vinde pe sume mari, pentru a recupera din sumele cheltuite. De aceea nu am mai adus sârbi, croați, cehi sau români”, a precizat Il Luce.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑