&SONDAJ Golul lui James cu Inter reaprinde dezbaterea: Cine ar trebui să bată loviturile libere la Real?



028 июля 2015

 

**VIDEO&SONDAJ** Golul lui James cu Inter reaprinde dezbaterea: Cine ar trebui să bată loviturile libere la Real?

James Rodriguez a înscris luni, 27 iulie, un gol senzațional din lovitură liberă, în meciul cu Inter Milano de la International Champions Cup. Real Madrid s-a impus cu 3-0, iar columbianul a marcat din lovitură liberă, în minutul 88, de la 25 de metri, trimițând cu stângul direct la vinclul porții lui Handanovic.

Reușita decarului lui Real Madrid a reaprins o polemică mai veche la gruparea madrilenă. Cine ar trebui să execute loviturile libere în sezonul viitor? Sau, mai bine spus, trebuie Cristiano Ronaldo să continue să le execute pe toate? Antrenorul ”galacticilor”, Rafa Benitez, nu a reușit să dea un răspuns, după meci, când a fost întrebat de jurnaliștii prezenți.

”Cristiano le-a bătut pe cele din prima repriză, iar James pe cele din a doua. Vom vedea ce va fi mai încolo”, a ocolit Benitez un răspuns edificator.

Sezonul precedent, Cristiano Ronaldo a trebuit să aștepte până în aprilie pentru a reuși primul gol din lovitură liberă, contra lui Eibar, după 56 de tentative de la ultima reușită similară. Atunci, Real Madrid a profitat de ocazie pentru a-l lăuda pe lusitan, care a marcat cele mai multe goluri din lovituri libere în La Liga, 17, mai multe decât Messi (12) și Benat (7).

Totuși, conform statisticii, Ronaldo are o eficiență mai redusă și decât Gareth Bale din acest tip de exercițiu. Galezul înscrie un gol la fiecare 9,5 lovituri libere executate, în timp ce lusitanul marchează un gol la fiecare 15,6 lovituri libere.

Conform acestor date și ținând cont și de venirea ”pe turnantă” a lui James Rodrigues și chiar a lui Toni Kroos, fanii madrileni cred că Ronaldo ar trebui să mai lase și alți colegi să execute lovituri libere. După cum s-a putut vedea, nici Rafa Benitez nu este convins că portughezul trebuie să continue să acapareze scena când vine vorba de faze fixe.

Vezi golul marcat de James cu Inter:

 

  

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑