Norvegienii Andreas Mikkelsen şi Aksel Lund Svindal s-au duelat într-o cursă în munţi



028 июля 2015
Foto: vg.no

Întrecere inedită între un pilot de raliuri şi un schior. Campionul olimpic la schi alpin, Aksel Lund Svindal şi pilotul de raliuri Andreas Mikkelsen s-au luat la întrecere într-un mod mai puţin obişnuit. Primul a luat startul pe o pârtie de schi, iar Mikkelsen s-a pornit cu maşina pe carosabil.

La jumătatea cursei, Svindal a reuşit un truc de zile mari. Norvegianul a sărit cu schiurile peste maşina compatriotului său.

Svindal spune că au decis să organizeze această cursă pentru că ambilor le place cele două genuri de sport, schiurile şi raliul: "Suntem sportivi de performanţă, aşa că putem să lucrăm uneori în aceleaşi locuri. Cunosc o mulțime de persoane care fac acest lucru. Svindal este interesat de schi, iar mie îmi plac raliurile. Astfel, ne urmărim reciproc pentru a vedea ce se întâmplă în cariera fiecăruia."

După această cursă, mai în glumă mai în serios, Mikkelsen a declarat că este convins de faptul că Svindal ar fi un bun copilot în Campionatul Mondial de Raliuri. Asta după ce Svindal a urcat în maşină cu Mikkelsen şi a parcurs câţiva kilometri.

"A fost o distracţie mare. Avându-l pe Aksel în maşină am înţeles că poate fi un copilot bun într-una din etape. El este prea greu, însă dacă va slăbi, atunci puteam obţine mari succese în viitorul apropiat", a spus Mikkelsen.

Svindal şi Mikkelsen sunt unii dintre cei mai de succes sportivi norvegieni din ultimii ani.

Primul este multiplu campion mondial la diferite probe de schi alpin, în timp ce Mikkelsen a participat în carieră în 59 de etape ale Mondialului de Raliuri. El s-a clasat de zece ori pe podium.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑