Un teren de tenis modern, construit în satul Zagarancea, Ungheni: Vom lansa tenis de câmp în toată ţara



028 октября 2016
FOTO: mesteresti.ro
Locuitorii satului Zagarancea din raionul Ungheni au un teren de tenis de câmp ce corespunde standardelor europene.
Acest lucru a fost posibil datorită aportului Federației de Tenis din Republica Moldova, Ministerului Tineretului și Sportului și autorităților publice locale. 
Noul teren de tenis are o suprafață de 720 de metri pătrați şi este unul dintre cele mai moderne din ţară.
"Este un teren care corespunde standardelor, chiar mă uitam peste zgură și aveam impresia că suntem undeva la Roland Garros pentru că calitatea zgurei este una superioară și în acest sens cred că avem puține terenuri care pot să meargă pe acest echivalent", a spus ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu.
Primii elevi care au jucat pe teren au fost mulțumiți de calitatea acestuia:
"Noi ne antrenăm la școala sportivă de tenis. Cortul de aici este foarte bun și este potrivit pentru antrenament. Calitatea terenului influențează calitatea jocului.".
"Pentru un profesionist este important pe ce fel de cort joacă şi care sunt condițiile pentru antrenamente"
Primarul comunei Zagarancea se declară mândru de această realizare și spune că la amenajarea cortului au participat mai mulți voluntari din sat. Astfel, terenul a fost amenajat în timp record.
"În fiecare zi veneau câte, 20, 28 de oameni prin voluntariat că să susțină implementarea acestui proiect. Învelișul a fost efectuat în timp de trei zile, iar tot ce este prin prejur datorită antrenorului emerit Andriuță Sevastian și echipa care o conduce s-a construit în timp de 28 de zile", a spus primarul comunei Zagarancea, Mihai Burlacu.
Federația moldovenească de Tenis anunță că astfel de terenuri vor fi deschise în curând și în alte localități din Moldova.
"Construirea acestui teren este o premieră pentru noi. Vom continua cu construirea terenurilor și în alte regiuni, alte sate. Vom lansa tenisul de câmp în toată țara".
Pentru realizarea proiectului s-au cheltuit 20 de mii de euro.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑