Celebra bătălie dintre greci şi perşi va fi sărbătorită printr-un maraton de la Sparta la Termopile



028 ноября 2014
Foto: thickblog.blogspot.com

Maraton de sute de kilometri în Grecia. În 2015 va avea un loc un maraton de la Sparta până la Termopile. Competiţia va celebra astfel bătălia dintre greci şi perşi din anul 480 înaintea erei noastre.

Maratonul a fost botezat "300 de spartani", asta pentru că la competiţie vor putea participa doar 300 de sportivi cu vârsta minimă de 18 ani. Timp de opt zile atleţii vor avea de parcurs 378 de km pe trasee cu suprafaţă de asfalt  şi pietriş. Viteza medie pe care va trebui să o atingă participanţii trebuie să fie minimum 5,5 km pe oră, în caz contrar ei vor fi eliminaţi din concurs.

Sportivii vor alerga prin aceleaşi regiuni unde acum 2 milenii, spartanii regelui Leonidas au luptat cu perşii conduşi de Xerxes. Această bătălie i-a inspirat pe greci să organizeze Maratonul de la Sparta spre Termopile.

Participarea la această competiţie nu este gratuită. Astfel fiecare sportiv va trebui să achite câte o taxă de 1 400 de euro. Maratonul de la Sparta spre Termopile se va desfăşura în perioada 26 aprilie - 3 mai 2015.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑