Încă două medalii de aur pentru Coreea de Sud la Grand Prix-ul de la Jeju



028 ноября 2015

 

**VIDEO** Încă două medalii de aur pentru Coreea de Sud la Grand Prix-ul de la Jeju

Ultima zi a Grand Prix-ului de judo de la Jeju a adus încă două medalii de aur pentru țara gazdă, Coreea de Sud, care a încheiat competiția cu un total de 10 medalii, dintre care 5 de aur.

La categoria 90 kg. campionul mondial Dong Han Gwak l-a învins la puncte pe francezul Axel Clerget, în timp ce la 100 kg. medalia de aur i-a revenit lui Guham Cho, care a câștigat prin ippon finala disputată cu Jose Armenteros din Cuba, campionul continentului Panamerican.

Japonia a obținut aurul la +78 kg. feminin unde tânăra de doar 19 ani, Sarah Asahina a reușit o fixare victorioasă în ultima luptă cu Belkis Zehra Kaya din Turcia.

Cel mai ușor a obținut medalia de aur Audrey Tcheumeo care a câștigat finala de la 78 kg. prin neprezentarea campioanei olimpice de la Londra, Kayla Harrison din Statele Unite, care s-a accidentat în meciul câștigat în semifinală.

Cea mai frumoasă victorie prin ippon i-a aparținut francezului Teddy Riner, în finala de la +100 kg. cu sud-coreeanul Sung-Min Kim. De 8 ori campion mondial și campion olimpic en-titre, Riner a reușit o spectaculoasă secerare care i-a adus a 87-a victorie consecutivă în ultimii 5 ani și două luni.

România a încheiat ultimul Grand Prix al anului cu medalia de aur câștigată de Andreea Chițu la categoria 52 kg.

Săptămâna viitoare are loc ultimul concurs din circuitul mondial de judo, în Japonia, la Tokyo. Grand Slam-ul cu premii totale de 150.000 de dolari va avea prezență românească pe tatami. Meciurile pentru medalii vor fi transmise ÎN DIRECT de Digi Sport vineri, sâmbătă și duminică, de la ora 09:00.

 


Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑