Iordănescu a explicat de ce i-a vizitat Mircea Lucescu pe tricolori: ”Îl pregătesc să-l bag în teren”



029 марта 2015

 

**VIDEO** Iordănescu a explicat de ce i-a vizitat Mircea Lucescu pe tricolori: ”Îl pregătesc să-l bag în teren”

Iordănescu nu este deloc deranjat de faptul că Mircea Lucescu este un apropiat al echipei naționale. Selecționerul a explicat cu umor de ce Lucescu vine să-i încurajeze pe tricolori, în timp ce Răzvan Burleanu a dat de înțeles că antrenorul lui Șahtior ar putea avea o implicare și mai mare pe viitor.

Anghel Iordănescu a fost pus pe glume la conferința de presă. Întrebat despre vizitele lui Mircea Lucescu, selecționerul a explicat amuzat că antrenorul lui Șahtior este una din armele sale secrete. Lucescu a fost prima opțiune a lui Răzvan Burleanu pentru banca echipei naționale, după plecarea lui Victor Pițurcă.

„Îl pregătesc pe Lucescu să-l bag să joace. Sunt speculații că mi-ar lua locul, nu este o problemă la care să răspund eu. Întrebați-l pe Mircea Lucescu sau întrebați-l pe președintele Federației, care este aici, la câțiva pași de dumneavoastră. Sau invers, poate mă pregătește el să intru eu în teren”, a declarat Anghel Iordănescu.

Selecționerul României a mărturisit apoi că ideea i-a venit din perioada în care era, la rândul său, jucător la echipa națională, sub bagheta lui Valentin Stănescu. Totodată, a anunțat că data viitoare îl va chema și pe Emerich Ienei.

„Îmi amintesc, cu mulți ani în urmă, eram la echipa națională, jucător, antrenorul nostru la acea dată era regretatul Valentin Stănescu. Și ori de câte ori avea ocazia sau se ivea ocazia să treacă prin țară domul Ștefan Kovacs, un alt mare antrenor din fotbalul nostru, venea la noi la echipă. Venea și ne spunea câteva cuvinte, încerca să ne mobilizeze, să ne țină atenția trează, pentru că era tobă de fotbal, un om cu o experiență extraordinară.

V-a spus și domnul Lucescu, când era la națională, jucător, Vogl venea invitat de Angelo Niculescu și le vorbea jucătorilor. În ideea aceasta m-am gândit și eu că e bine ca să aducem lângă jucătorii echipei naționale foști mari antrenori ai fotbalului nostru și nu vă ascund că intenționez să-l aduc și pe domnul Ienei. Efectiv nu am știut, am aflat mult mai târziu că și domnul Ienei a fost în București, că îl invitam și pe domnia sa”, a spus Iordănescu.

”Domnul Lucescu cred că are foarte mult de oferit fotbalului românesc și sper că va veni un timp în care dânsul se va implica și mai mult”, a spus și președintele FRF.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑