Primele teste pentru Maratonul Internaţional de la Chişinău DETALII



029 марта 2015

 

Primele teste pentru Maratonul Internaţional de la Chişinău au fost efectuate în condiţii spartanice la stadionul "Dinamo". Câţiva voluntari au verificat sistemul costisitor de cronometrare pe vânt şi ploaie. Maratonul Internaţional se va desfăşura pe 26 aprilie în capitală.

Aproximativ 30 de sportivi au avut de înfruntat condiţii meteo nefavorabile, însă acest lucru nu i-a oprit din testarea sistemului de cronometrare care va fi folosit la Maratonul Internaţional de la Chișinău.

Fiecare voluntar a primit un număr cu un cip încorporat. Acest accesoriu le permite organizatorilor să primească în timp real informaţii despre fiecare atlet.

"Acest sistem măsoară timpul de care are nevoie un sportiv pentru a parcurge o anumită distanță. De asemenea, poate măsura viteza medie cu care aleargă un participant, dar şi în cât timp va alşerga un sportiv cursa de 42 de kilometri", a explicat organizatorul  Serghei Logvinenc.

Sistemul de cronometrare este german, iar ultima oară a fost utilizat la maratonul din Ierusalim, la care au participat 14 mii de sportivi. Această tehnologie nu este utilizată doar la evenimente de atletism, iar preţul unui echipament ajunge la câteva mii de euro.

Maratonul Internaţional de la Chişinău va avea loc la sfârşitul lunii aprilie pe patru lungimi de distanţă, cea mai aşteptată cursă este cea de 42 de kilometri.

Cursele vor avea loc pe străzile principale ale Capitalei, iar deocamdată la maraton s-au înscris peste cinci sute de sportivi. Publika TV este partener media general al evenimentului.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑