Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu al Malaezei



029 марта 2015

 

Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu al Malaezei şi a adus prima victorie a echipei Ferrari după aproape doi ani. Podiumul a fost completat de piloţii echipei Mercedes, Lewis Hamilton şi Nico Rosberg.

Ferrari a demonstrat la cursa de la Sepang că este capabilă să lupte cu Mercedes pentru victorii în sezonul 2015. După ce în prima etapă a sezonului s-a mulţumit cu locul trei, Sebastian Vettel a impresionat printr-un ritm de cursă asemănător cu cel al rivalilor Hamilton şi Rosberg, în timp ce echipa sa, Ferrari a intuit o strategie mai bună la intrările la boxe.

După ce a reuşit să-şi păstreze locul doi la start în faţa lui Nico Rosberg şi în spatele lui Lewis Hamilton, Vettel a rămas pe circuit la intrarea Safety Car-ului în turul patru, după o ieşire în decor a lui Marcus Ericsson.

A fost momentul în care membrii staffului Ferrari au construit o strategie cu două opriri la boxe pentru Vettel, în timp ce Hamilton şi Rosberg au schimbat cauciucurile optând pe o strategie cu trei opriri. Astfel, la final Vettel a trecut primul linia de finiş, fiind urmat de Hamilton şi Rosberg.

"I-am învins la toate capitolele. O victorie extraordinară. Avem un bolid bun, cu multe avantaje. Sunt foarte emoţionat după acest succes", a spus Vettel.

Echipa ghinionistă la etapa din Malaezia a fost McLaren Honda. La prima sa cursă în noul sezon, Fernando Alonso a fost nevoit să abandoneze în turul 22, în timp ce coechipierul său, Jenson Button a suferit o defecţiune la motor pe final de cursă.

Lider în clasamentul piloţilor este campionul în exerciţiu, Lewis Hamilton, cu 43 de puncte. Pe doi se află Sebastian Vettel, cu 40 de puncte, iar podiumul este completat de Nico Rosberg cu şapte puncte mai puţine.    

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑