Minut de reculegere pe stadionul din Bruxelles. Oamenii au comemorat victimele tragediei de la Heysel



029 мая 2015

 

S-au împlinit 30 de ani de la tragedia de la Heysel. În 1985, în finala Ligii Campionilor dintre Juventus şi Liverpool 39 de oameni au decedat după ce un zid al stadionului din Bruxelles s-a prăbuşit. Zeci de oameni au comemorat acest eveniment în Belgia.

Finala Ligii Campionilor din 1985 a avut parte de un start tragic după ce fanii lui Liverpool i-au atacat pe cei ai lui Juventus, iar unul dintre zidurile stadionului s-a prăbuşit. 39 de fani au decedat, iar alţi 600 au fost răniţi.

După 30 de ani de la tragicul eveniment, familiile celor care au avut de suferit au venit la stadion pentru a ţine un minut de reculegere.

Charline şi Justine Francois au venit să-l comemoreze pe fratele şi bunelul lor, care au decedat în această tragedie. 

Sergio Brio a evoluat pentru Juventus în acea perioadă. El susţine că îi este dificil să revină în Belgia.

"Nu voi uita niciodată şi trebuie să onorăm persoanele decedate în această tragedie. Cum mă simt astăzi? Ca şi în ceilalţi ani când veneam în Belgia. Atunci când reveneam să joc aici, mă simţeam straniu. Când intru pe stadion, nu sunt în apele mele", a spus fostul jucător Juventus, Sergio Brio. 

În urma tragediei de la Heysel, cluburile engleze au fost suspendate pentru cinci ani din competiţiile europene. După acest incident, Belgia a investit sume enorme de bani pentru reconstrucţia arenei.

Zece ani mai târziu, stadionul a fost redenumit în onoarea Regelui Baudouin şi a fost gazda mai multor meciuri, printre care şi semifinalele Campionatului European din 2000.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑